Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija 'Život u objektivu' u Sisku

U četvrtak, 3. rujna, u Galeriji sv. Kvirina u zgradi Doma kulture 'Kristalna kocka vedrine' održat će se otvorenje izložbe fotografija pod nazivom 'Život u objektivu'.
vrijeme: 03.09.2020.
mjesto: Sisak; Galerija sv. Kvirina
url: http://www.muzej-sisak.hr/

Fotografije prikazane na izložbi predstavljaju prisjećanje na događaje otprije 25 godina kada je u potpunosti uklonjena neposredna ratna opasnost koja se nadvijala nad gradom Siskom gotovo pune 4 godine. Zabilježen je život naših sugrađana, njihova sreća zbog povratka voljenih, ali istovremeno i tuga zbog izgubljenih života najmilijih, ratna razaranja, sreća prognanika zbog povratka u razorene i opljačkane domove, obnova razorenih objekata. Svi su ti događaji obilježili živote generacija ljudi u razdoblju Domovinskog rata i ostali zauvijek zabilježeni budućim generacijama kao sjećanje na vrijeme stvaranja moderne, suverene i samostalne Republike Hrvatske, nedosanjanom snu brojnih generacija Hrvata koji je napokon postao stvarnost potkraj 20. stoljeća. Svi su ti događaji zabilježeni kroz pisanu riječ u kolektivnoj memoriji generacije koja je stvarala hrvatsku državu, a kada se toj pisanoj riječi doda fotografija, to prisjećanje dobiva novu dimenziju – tom albumu fotografskih sjećanja na slavno razdoblje nerazdvojne sisačke i hrvatske povijesti pridružujemo fotografije sisačke novinarke i fotoreporterke Lee Krivošić.
 
Organizator izložbe je Gradski muzej Sisak, a otvorenje će se održati u 11,30 sati. Izložba ostaje otvorena do kraja rujna 2020.