Preskočite na glavni sadržaj

Monsterclass s Robertom Knjazom

Gost Monsterclassa koji se održava u petak, 4. rujna, u 20 sati, je redatelj i voditelj Robert Knjaz. Razgovor putem Zooma vodi Luka Ostojić, a publika će moći postavljati pitanja!
vrijeme: 04.09.2020. 20 h
url: https://kkz.hr/

Robert Knjaz, legendarni redatelj i voditelj koji skoro 30 godina (godine lete!) zabavlja publiku svojim TV emisijama. Stariji ga znaju još po Zaleđu i Svlačionici, nešto mlađi po Mjenjačnici i Koledžicom po svijetu, a najmlađi kažu da je to onaj tip koji radi Hrvatske velikane i Klasike narodu. Svatko ima svog Knjaza, ali svi se slažu da su mu emisije originalne, duhovite, tople i – ma koliko to čudno zvučalo u kontekstu televizije – neposredne.
 
Knjaz je bio filmski amater, i to još početkom 1990-ih kad je pomoću skromne opreme u svom kvartu pokrenuo „Dugavsku kabelsku televiziju”. Bacit ćemo Knjaza u naš vremenski stroj i saznati kako je od filmskog amatera i studenta ekonomije postao televizijski autor i diplomirani redatelj. Pitat ćemo ga i za tajne njegova zanata: kako u emisijama uspijeva s lakoćom spojiti estradne zvijezde sa zanimljivim ljudima iz naroda (po čemu je usporediv jedino sa Željkom Malnarom), kako na produkcijski kompliciranim putovanjima postiže opuštenu i kreativnu atmosferu, što ga je odvelo iz vlastitog kvarta preko dalekih svjetskih destinacija natrag do lokalnih bisera (poput Hrelića), te voli li više nogomet ili književne klasike.