Preskočite na glavni sadržaj

Noć performansa 17. listopada u Zagrebu – otvoren poziv za sudjelovanje

Ovogodišnja Noć performansa, podnaslovljena 'Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans', održat će se 17. listopada u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje na toj manifestaciji otvoren je do kraja kolovoza.
vrijeme: 17.10.2020.
prijava: 31.08.2020
url: https://www.facebook.com/perforacije/

Noć performansa, događaj Festivala Ganz nove Perforacije, predstavlja umjetničke radove, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/videom/tekstom, prostorne intervencije i akcije, dajući nove perspektive u odnosu na kulturno-društveno-politički kontekst.
 
Sa zasebnim programima manifestacija će se održati u Rijeci i Koprivnici krajem listopada i u studenom, najavili su organizatori, udruga Domino.
 
"Godine 2020., kada se zbilja čini kao loše napisan scenarij neuvjerljivog filma katastrofe, fizička distanca plasira kao jedino moguć novi model življenja, a izvedbena umjetnost usmjerava na digitalne platforme koje joj suštinski ne odgovaraju, fokus stavljamo na invenciju novih prostora za umjetnost i međusobne susrete", ističu.
 
Stoga će se za Noć performansa odabrati umjetničke akcije, intervencije i provokacije, kreativne interakcije i stimulacije, kritičke i duhovite eksperimente koji šire i otkrivaju nove prostore umjetničkog djelovanja i društvenih susreta.
 
Riječ je o projektima koji i bez stvarnog susreta otvaraju nove mogućnosti međusobnih susreta, komunikacije i intimnosti, "jer u ovoj godini, ništa nije previše (ili dovoljno) ludo; sve je moguće i nema nemogućeg prostora za performans."
 
Poziv je otvoren za sve umjetnike i kolektive iz Hrvatske do 31. kolovoza, a prijavljuje se na ganznoveperforacije@gmail.com, uz kratak opis i koncept projekta, kratak tehnički opis projekta, okvirni troškovnik do najviše 7,5 tisuća kuna bruto te kratku biografiju i kontakt. (Hina)