Preskočite na glavni sadržaj

Festival čakavske šansone ČAnsonfest 28. kolovoza u Kastvu

Šesnaesti festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2020. bit će održan 28. kolovoza na kastavskoj Crekvini, kao program zatvaranja 29. Kastafskega kulturnega leta, na kojem će biti predstavljeno 16 novih skladbi.
vrijeme: 28.08.2020.
mjesto: Kastav
url: http://cansonfest.com/
Program ovogodišnjeg festivala predstavili su na konferenciji za novinare umjetnički ravnatelji festivala Saša Matovina i Sanjin Mandičić.

 

Na 16. ČAnsonfestu nastupit će izvođači Valter Simčić, Dino Antonić, Davor Grgurić, Duško Jeličić, Valerio Ricchiuto, Daniel Načinović, Emanuela Lazarić-Ella, Betti i Damir Vrbljanac, Francesco Squarcia, Hrvoje Hegedušić, Karla Pupis, Lado Bartoniček, Mario Lipovšek Battifiaca, Nevia Rigutto, Neven Barac i Zemir Delić.

 

Najbolje skladbe pristigle na natječaj 16. ČAnsonfesta konkurirat će za četiri novčane nagrade Festivala: Nagradu za najbolji tekst, Nagradu za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagradu za najbolju interpretaciju i Nagradu publike, a a bit će dodijeljena i Nagrada za najboljeg kantautora.

 

Udruga Kanat – Kastav u suradnji s udrugom Kastafsko kulturno leto šesnaest godina za redom organizira Festival čakavske šansone, usmjeren ka očuvanju i promicanju čakavštine, poticanju stvaranja na temeljima čakavske "besede" izražene glazbom.

 

Zbog okolnosti uzrokovanima epidemijom koronavirusa, ove godine neće biti nekih dodatnih programa, no, bit će priređena likovna izložba hrvatskih umjetnika "Ča je more" galerije Brešan iz Splita, ali samo u online obliku, na web stranicama ČAnsonfesta.

 

Izložba je naslovljena prema jednom od najpoznatijih narodnih napjeva na istarskoj ljestvici, koji je zapisao skladatelj Ivan Matetić Ronjgov te je posvećena obilježavanju 140. obljetnice njegova rođenja i 60. obljetnice smrti. (Hina)