Preskočite na glavni sadržaj

Niz događanja na 'Ljetu u Varaždinu'

Ovogodišnji 'Špancirfest' je otkazan, ali Varaždince i posjetitelje njihova grada u narednih deset dana - od 21. do 30. kolovoza - očekuje niz događanja u sklopu manifestacije 'Ljeto u Varaždinu', najavljeno je u petak na konferenciji za novinare kod Staroga grada.
vrijeme: 21.08.2020.
mjesto: Zadar
url: http://www.hnk-zadar.hr
Tako će se, rečeno je, održati "Laufanje" u Parku Vatroslava Jagića, "Sunset zona" na Stančićevu trgu, "Vinski grad" na prostoru Staroga grada i 6. Varaždinske kazališne večeri uz obalu Drave.

 

Posjetitelje očekuje i "North West Fest" - Sajam udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, "Vegefest", "Dani vjenčanja" i "Revija mažoret timova" na Kapucinskom trgu, program za mlade u Centru za mlade P4, a tu su i "Challenge tour Varaždin" u Parku mladih i Lunapark na Starom gradu.

 

Grad i TZ podržali inicijativu privatnih investitora

 

Događanja su organizirana na inicijativu privatnih investitora, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

 

"Grad Varaždin i Turistička zajednica pružili su im podršku u tome, smatrajući da građanima trebamo pružiti priliku da se barem malo zabave, ali u skladu s epidemiološkim mjerama", istaknula je Toth.

 

Smatra da, bez obzira na to što se ove godine zbog epidemije koronavirusa neće održati "Špancifest", ipak se možemo družiti online. Jer, istaknula je, pripremili smo deset  atraktivnih videomaterijala s mladom ekipom iz Kuće kreativnih inovacija, svakoga dana slijedećih deset dana na facebook stranici Špancirfesta objavit će se  jedan film posvećen jednoj od tema "Špancirfesta".

 

Prisjetit ćemo se onih najboljih trenutaka u proteklih pet godina, dodala je Toth i najavila da će, zahvaljujući sponzorima, biti dodijeljene i nagrade za fotografije, komentar ili neki drugi najbolji trenutku u proteklih pet godina, koji će dobiti najviše lajkova.

 

Manifestacija moguća zbog dobre epidemiološke situacije

 

Zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Sandra Malenica podsjetila je da se još u ožujku pretpostavljalo se da se ovogodišnji "Špancirfest" neće moći održat.

 

"Nismo željeli odustati od nekih koncepata i manifestacija i bili smo spremni organizirati ih u roku jednoga dana ili otkazati u roku jednoga dana", istaknula je i dodala da je, zahvaljujući angažmanu gradske Turističke zajednice i zasebnih organizatora, događanjima obuhvaćen cijeli grad.

 

Malenica očekuje da će u narednim danima u Varaždinu biti tek deset posto od uobičajenoga broja posjetitelja "Špancirfesta" pa je, izvijestila je, manji i proračun ove manifestacije i iznosi 75.000 kuna, većinom uloženih u marketing i promociju.

 

Stožer Civilne zaštite grada Varaždina intenzivno je razgovarao o tome kako osigurati sigurne uvjete za sve posjetitelje, izvođače i djelatnike u narednih deset dana, rekao je načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

 

"Varaždin i Varaždinska županija općenito imaju dobru epidemiološku sliku i zato možemo održati ovakvu manifestaciju. Na otvorenom smo i upravo na to smo stavili fokus”, rekao je Avar i pozvao građane da budu disciplinirani, drže distancu i poštuju sve propisane epidemiološke mjere. (Hina)