Preskočite na glavni sadržaj

U susjedstvu Drenova EPK Dnevni boravak pod zvijezdama: dokumentarac 'Nevidljivi grad'

U petak, 21. kolovoza, u 21 sat, u susjedstvu Drenova, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u dvorištu Zavičajnog muzeja Drenove (Drenovski put 138a, Rijeka) održat će se projekcija dokumentarnog filma 'Nevidljivi grad', u režiji Pierra Commaulta. Projekcija se održava u sklopu programa Dnevni boravak pod zvijezdama i Žiroskop, a u suradnji s Filmaktivom. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 21.08.2020. 21 h
mjesto: Rijeka
url: https://rijeka2020.eu/
Film Nevidljivi grad je žanrovski kreativni dokumentarac koji paralelno prati dvije priče o dvoje mladih ljudi koji dijele grad sa sto godina razmaka. Giovanni je dio D’Annunzijevih trupa koji piše o ulasku vojnika u Rijeku, dok Hrvatica Zora piše o teroru Talijana nad Slavenima. S druge strane, 2017. godine autohtoni riječki Talijan Andrea i doseljena riječka Srpkinja Natalija promišljaju što u 21. stoljeću znači biti Europljanin.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

 

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.