Preskočite na glavni sadržaj

Zaključen program industrijskog dijela 26. Sarajevo Film Festivala

Jedan hrvatski projekt predstavit će se na CineLink Drami – festivalskoj platformi za razvoj TV serija, a jedan je odabran za program Docu Talents from the East. Oba programa odvijat će se online u sklopu Sarajevo Film Festivala od 15. do 20. kolovoza 2020. godine.
vrijeme: 15.08.2020.
url: https://www.sff.ba/
CineLink Drama osmišljena je kao forum za sufinanciranje, a predstavlja pet novih projekata ekskluzivne (high-end) serije iz jugoistočne Europe na okupljanju regionalnih i ključnih europskih prikazivača, operatora i distributera VoD-a i SVoD-a.

 

Jedan od odabranih projekata je i hrvatska serija u nastajanju, krimi-drama Bezdan (The Abyss), iza koje stoji tvorac i scenarist Marjan Alčevski. Režiju potpisuje Mladen Dizdar, producent je Siniša Juričić, a serija nastaje u produkciji Nukleus Filma. Radnja se bazira na istrazi serija groznih, ritualnih ubojstava moćnika iz Osijeka i dilemi koju si postavlja policijska istražiteljica Zora: bi li radije bila dobar policajac ili dobro ljudsko biće?

 

Nagrade uključuju 15 000 eura koje dodjeljuje HAVC kako bi potaknuo daljnji razvoj odabranog projekta i TV Drama Vision Pitch Award - nagradu koja osigurava predstavljanje na konferenciji TV Drama Vision u Göteborgu početkom iduće godine. Članovi žirija su direktorica Nordic Film Marketa i TV Drama Visiona Cia Edström, producent (Drugi Plan) Nebojša Taraba i redatelj Miroslav Terzić.

 

Osim toga, a ususret skorašnjoj svjetskoj premijeri, dokumentarni film Nulti krajolik redatelja Bruna Pavića i producenta Ivana Perića izabran je kao jedan od devet dokumentaraca koji će se predstaviti u programu Docu Talents from the East u sklopu Sarajevo film festivala. Film progovara o neobičnom suživotu ljudi i industrije u malom gradiću na obali.

 

Već je ranije objavljeno da su za sudjelovanje na Docu Rough Cut Boutique programu koji nastaje u organizaciji Sarajevo Film Festivala i inicijative Balkan Documentary Center iz Sofije od ukupno pet projekata odabrana tri hrvatska: Veće od traume redateljice Vedrane Pribačić, Tvornice radnicima Srđana Kovačevića i Muzej revolucije u režiji Srđana Keče.

 

Podsjetimo, zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. kolovoza) u potpunosti će biti održan u online formatu. Gledatelji iz cijele Bosne i Hercegovine, regije i svijeta na online platformi ondemand.sff.ba moći će gledati sve filmove, programe i sadržaje ovogodišnjeg SFF-a.

 

Dodajmo i kako je danski glumac Mads Mikkelsen (uz meksičkog redatelja, scenarista i producenta Michela Franca) dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva. Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Tijekom festivala Mikkelsen će održati Masterclass koji će festivalska publika također biti u prilici pogledati online.

 

Sve ostale detalje potražite na službenoj stranici SFF-a.

 

Izvor: HAVC