predstava

Balet zagrebačkog HNK-a po prvi puta na festivalu Zagreb Classic


vrijeme: 02.07.2018. 21 h
mjesto: Zagreb; Trg kralja Tomislava

Velika pozornica na Trgu kralja Tomislava prvi će puta ugostiti jednu baletnu predstavu u izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. U ponedjeljak, 2.7., s početkom u 21 sat ne propustite 'jednu od najpopularnijih predstava zagrebačkog baleta' - Gospodu Glembajeve!

Jednu od najznačajnijih hrvatskih drama u baletno djelo "preveo" je proslavljeni plesač, ugledni baletni redatelj i uspješni koreograf Leo Mujić, a njegova baletna inačica prema vječnome tekstu Miroslava Krleže s velikim je uspjehom - uz oduševljenje i publike i kritike - premijerno predstavljena na daskama zagrebačkog HNK-a krajem svibnja prošle godine.

 

Koreografirana na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova, baletna predstava je u međuvremenu doživjela niz zapaženih izvedbi u Zagrebu, kao i u Splitu, a sada izlazi i na ljetne pozornice te će je u samo nekoliko dana vidjeti publike ne samo Zagreba, nego i Pule.

 

U predstavi nastupaju Guilherme Gameiro Alves kao Ignac Glembay, Natalia Kosovac kao Barunica Castelli, Takuya Sumitomo kao Leone Glembay, Rieka Suzuki kao Sestra Angelika, Andrea Schifano kao Puba Fabriczy i ostali članovi ansambla Baleta HNK-a u Zagrebu.


(R.P.B., 29.06.2018)