Preskočite na glavni sadržaj

Kod zagrebačkog Hendrixovog mosta prvi Green River Festival

Od 18. kolovoza do 20. rujna na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta održava se po prvi put Green River Festival koji želi ponovno oživjeti događaja na rijeci Savi, izvijestila je udruga Priroda za sve.
vrijeme: 18.08.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/greenriverfest/


Za tjedan dana, 18. kolovoza, na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta počinje prvi Green River Festival kojim želimo ponovno oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnju tradiciju savskog kupališta, uz naglasak na održivost i suživot s prirodom, izvijestili su organizatori.

 

U programu festivala je Babinjak - koji je ime dobio po poznatom dijelu javnog kupališta na Savi namijenjenog samo ženama - a čije će gošće biti poznate žene koje svojim radom i entuzijazmom ostavljaju trag u svakodnevici.

 

Također, festival nudi niz radionica, crtaonica i mozgaonica za djecu te nastupe bendova.

 

Posjetitelji će moći uživati u solarnim ležaljkama i tuševima te ugostiteljskoj ponudi, a kompletan festival opremljen je predmetima od recikliranih materijala, koje su izradili mladi entuzijasti i inovatori, kao i članovi udruge Priroda za sve.

 

"Zagreb je nekada bio poznat po svojim riječnim kupalištima, a ovaj će festival ponovno oživjeti savsko kupalište", poručili su organizatori.

 

Organizatori žele oživjeti i običaje nekadašnjeg kupališta na Savi, pa su na festivalu i popularne kartaške igre šnaps i preferans, plesnjaci te VR kutak s projekcijama. (Hina)