Preskočite na glavni sadržaj

Ipavec-Majstorović kvartet u utorak na Štikli

Riječki Festival eksperimentalne i jazz glazbe Štikla nastavlja se u utorak, 11. kolovoza, koncertom Ipavec-Majstorović kvarteta na Kantridi, s programom tanga, brazilske bossa nove, sambe i jazz standarda.
vrijeme: 11.08.2020.
mjesto: Rijeka

ŠTIKLA - Šumovi, Tonovi, Improvizacija, Kreativnost, Logika i Apstrakcija - jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i poslušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike.

Kako se ističe u najavi, nakon što su s Kantride ovacijama ispraćeni The Sterptet kvintet i JazzObala Quartet, Štikla u utorak donosi novu glazbenu poslasticu, Ipavec-Majstorović kvartet koji čine Aleksandar Ipavec na harmonici, Zoran Majstorović na gitari, Bojan Skočilić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima.

Ipavec je jedan od najboljih regionalnih harmonikaša, ljubiteljima glazbe poznat kao lider sjajnog sastava Etnoploč, a pritom je i vrhunski edukator i dobitnik brojnih nagrada na međunarodnim festivalima. Majstorović je iznimni multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor, dobitnik brojnih nagrada (Status, Damir Dičić, Miroslav Sedak Benčić, Porin) kao najistaknutiji etno instrumentalist, jazz kompozitor i jazz gitarist.

Na Morskom prascu predstavit će se sa svojim tango izvedbama, brazilskom bossa novom, sambom i ponekim jazz standardom.

Ulaz na koncert Ipavec-Majstorović kvarteta je besplatan, a koncert će biti organiziran uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a što se odnose na sprječavanje širenja zaraze bolešću covid-19. Organizatori pozivaju sve sudionike i posjetitelje da poštuju preporuke i obrate pažnju na pojačanu osobnu higijenu, paze na fizičku udaljenost i nose zaštitne maske. Pamučne i perive zaštitne maske FKK 2020 moći će se kupiti i na Morskom prascu.

Koncert je dio projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020. (Hina)