najave

Dodjela nagrada i promocija kataloga 34. salona mladih - Panoptikon


vrijeme: 26.06.2018.
mjesto: Zagreb, Dom HDLU

U utorak, 26. lipnja u 20 sati, u Domu HDLU u Zagrebu bit će održana svečana dodjela nagrada i promocija kataloga 34. salona mladih - Panoptikon. 

Program 26. lipnja započinje proglašenjem i dodjelom HPB nagrada 34. salona mladih. Ljubaznošću generalnog pokrovitelja, Hrvatske poštanske banke, dodijelit će se tri službene HPB nagrade 34. salona mladih u vrijednosti 10.000,00 kn, 7.000,00 kn i 5.000,00 kn. Odbor za dodjelu HPB nagrada djelovao je u sastavu: Branka Benčić, Tomislav Buntak, Olga Majcen Linn, Mirna Rul i Tomislav Vuić.
 
Stručno vijeće Muzeja za suvremenu umjetnost Zagreb dodijelit će MSU nagradu, koja uključuje samostalnu izložbu u MSU galeriji u 2020. godini, za vrijeme trajanja sljedećeg Salona mladih.
 
Umjetnički kolegij Galerije Kranjčar u sastavu: Vanja Babić, Đorđe Jandrić i Mladen Lucić, dodijelit će Nagradu Galerije Kranjčara, koja uključuje samostalnu izložbu u Galeriji Kranjčar.
 
Ove se godine dodjeljuje i Pohvala, koja uključuje samostalnu izložbu u Galeriji Greta te Nagrada Ljevaonice umjetnina Ujević, koja uključuje sponzorstvo lijevanja 1/2 mrazvijene površine umjetničkog/ih djela u bronci .
 
Na inicijativu anonimnog filantropa, dodijelit će se i Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetniku.
Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 34. salona mladih. Katalog izložbe dizajnirao je Duje Medić, dok je urednica kataloga Nika Šimičić.
 
Zabavni dio programa započinje u 20.45 h glazbenim programom DJ-a P.D. Rocco.
 
Za vrijeme trajanja završnog programa u utorak, 26.6., radno vrijeme izložbe bit će produljeno do 22h, ulazak na sva događanja i razgled izložbi je BESPLATAN za sve posjetitelje.
 
Salon mladih već se tradicionalno održava svake dvije godine, a ovo je njegovo 34. izdanje. Povodom 150. godišnjice djelovanja Hrvatskog društva likovnih umjetnika, ali i 50. godišnjice postojanja institucije Salona mladih, ovogodišnji Salon, između ostalog, obilježava i kontinuitet njihova postojanja.

www.hdlu.hr


(D.H.F., 21.06.2018)