Preskočite na glavni sadržaj

Music & art festival Thru The Bushes u subotu u riječkoj Harteri

Sedmo izdanje music & art festivala Thru The Bushes ove će se godine održati u Rijeci, na prostoru bivše tvornice papira Hartera, u subotu, 8. kolovoza, a predstavit će pet vrhunskih imena hrvatske elektroničke scene.
vrijeme: 08.08.2020.
mjesto: Rijeka, Hartera
Nakon šest godina održavanja na otoku Krku, u Baški i na plaži Voz, publika će po prvi puta u centru grada Rijeke moći uživati u vrhunskoj elektroničkoj glazbi i video mappingu pod voltama Hartere, stoji u najavi.

Na ovogodišnjem festivalu Thru The Bushes nastupit će Andrea Ljekaj, višestruko nagrađivani producent i međunarodni DJ s izdanjima na mnogim svjetskim labelovima, između ostalih i na cijenjenom labelu Get Physical, na kojem izdaju i Time to Sleep i Ana Antonova, koji također nastupaju u riječkoj Harteri.

Antonova donosi mashup probranog deep house-a, acid-a, synthpop-a, minimala, pa sve do bangera. Time To Sleep je mladi talent iz Pule kojem je zagarantirana uspješna budućnost na elektroničkoj sceni regije i svijeta, a prepoznale su ga mnoge svjetske izdavačke kuće kao što su Get Physical, Disco Halal i Weirdos Records.

Fikcio Monger jedan je od najinovativnijih šibenskih glazbenika koji se sa svojim bendom The FogSellers u kratkom periodu pozicionirao u sam vrh live izvođača elektroničkog glazbenog žanra. Njegovi setovi stilski variraju od mračne i lagane elektronike pa do tvrdog organskog zvuka obojanog u beskompromisni funk sa elementima DNB-a.

Iz Splita stiže Luka Labura, koji će u subotu otvoriti i zatvoriti ovogodišnji Thru The Bushes. Luka je svoje ime na sceni izgradio kao DJ, glazbeni producent, ali i kao organizator mnogih evenata elektroničke glazbe.

Ove godine festivalsko je izdanje jednodnevno i daleko od šume i plaže, no organizatori će u Harteri intervencijama u prostor i dekoracijama stvoriti ugođaj koji podsjeća na šumu, plažu i more. Za vizualni ugođaj koji stvara video mappingom i svjetlosnim atrakcijama zadužen je umjetnik OBLIK 3, koji video projekcijama vizualizira glazbu na Thru The Bushesu od začetaka festivala, a za dobar zvuk ponovno se brine The System Audio / KV2 Audio.

Organizatori će se držati svih epidemioloških mjera, posjetiteljima će se na ulazu mjeriti tjelesna temperatura te vršiti obavezan upis u evidencijske liste, a posjetitelje se moli da se drže preporuka HZJZ-a i drže distancu tijekom događanja te da ako se na dan događanja osjećaju loše, ostanu kod kuće. (Hina)