izložba

Izložba Andréa Joliveta: 'Sjećanje na san', slike-fotografije i knjige umjetnika


vrijeme: 20.06.2018. - 08.07.2018.
mjesto: Francuski institut u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, Zagreb

Francuski institut u Hrvatskoj ugošćuje francuskog slikara Andréa Joliveta s izložbom na kojoj će predstaviti svoje slike i knjige umjetnika. Otvorenje izložbe je u srijedu, 20. lipnja u 18 sati, a moći će se razgledati do 8. srpnja.

Otvorenje je u srijedu 20. lipnja u 18 sati: André Jolivet i Jean de Breyne govorit će o « knjigama umjetnika u Francuskoj te o suradnji slikara i pjesnika », nakon čega će poeziju čitati Vanda Mikšić i Jean de Breyne.

Rođen 1964., André Jolivet živi i radi u Plougonvenu (Bretanja). Ovaj strastveni ljubitelj odnosa između teksta i slike autor je, između ostalog, više od 200 knjiga umjetnika koje je ostvario samostalno ili u suradnji s drugim autorima. Izložba u Zagrebu predstavit će nam neke od tih knjiga koje su, kao spoj slikarstva i poezije, nastale u suradnji s hrvatskom pjesnikinjom i prevoditeljicom  Vandom Mikšić te francuskim pjesnikom i izdavačem Jeanom de Breyneom (naklada L’Ollave). 

Vanda Mikšić i Jean de Breyne, uz pomoć prevoditeljice Lee Kovács, pročitat će nam nekoliko svojih pjesama na dan otvorenja u srijedu 20. lipnja u 18h.
 
Opširnije(D.H.F., 19.06.2018)

Tagovi: andre jolivet