Preskočite na glavni sadržaj

World Music: Zoran Majstorović Trio & MKD Ilinden

Koncert World Music: Zoran Majstorović Trio & MKD Ilinden, održat će se u subotu, 1. kolovoza, u 21 sat, na otvorenom - kod Exporta na Delti. Koncert je dio programa Ljeto u prijestolnici.
vrijeme: 01.08.2020.
url: https://rijeka2020.eu/

Na koncertu, koji je organiziran uz sufinanciranje iz javnih potreba u kulturi Grada Rijeke, uz uobičajen repertoar Zoran Majstorović Trija, koji izvodi tradicionalne skladbe iz svih dijelova svijeta i MKD-a Ilinden, koji izvode makedonsku tradicionalnu glazbu, moći će se čuti i skladbe koje će najavljeni izvođači izvesti zajedno, ekskluzivno za ovu prigodu.
Repertoar, dakle, uključuje od hrvatske tradicionalne glazbe, prije svega nadahnute istarskom ljestvicom, preko makedonske i tradicionalne glazbe bliskog istoka pa do afričkih ritmova.
 
U Zoran Majstorović Triju, osim samog Majstorovića, svirat će Vedran Ružić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima.
MKD-u Ilinden ovoga će se puta na pozornici pridružiti Maja Veljak na violini, Elvis Devčić na gitari, a članovi ansambla ovim koncertom ujedno obilježavaju i makedonski nacionalni praznik Ilinden, koji se slavi 2. kolovoza.

Ulaz je slobodan, uz ograničeni broj posjetitelja.
 
Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.