izložba

Dejana Kabiljo: Za vanzemaljce


vrijeme: 15.06.2018. - 16.09.2018.
mjesto: Galerija umjetnina, Split, Ulica kralja Tomislava 15

Splitska Galerija umjetnina poziva u petak, 15. lipnja 2018. u 21 sat, na otvorenje izložbe Dejane Kabiljo: Za vanzemaljce. 
Kustos izložbe je Branko Franceschi.

Dejana Kabiljo djeluje u području umjetnosti, dizajna i arhitekture istražujući ljudsku prirodu, njene pukotine, mane i slabosti: B stranu života. Počinjući od stava da je život na zemlji bolji no što je ikad bio: ugodnost, udobnost, obilje i više od toga, postavlja neizbježno pitanje smisla naše egzistencije i civilizacije jer kada jednoga dana odavde nestanemo, što ćemo za sobom ostaviti? Kroz postav zbirke Galerije umjetnina Kabiljo predstavlja objekte realizirane u sklopu vlastite marke kabiljo inc, kojima se u parafrazi životnih situacija i/ili tradicijom već određenih upotrebnih predmeta, referira na suvremeni način života obilježen opsesijama, malim fetišima, lošim navikama i kompulzivnim postupcima. Svoju stvaralačku strategiju Kabiljo zasniva na svakodnevnim materijalima koje tehnološkim postupcima razvija do njihovih krajnjih fizičkih i simboličkih granica te u konačnici oblikuje u jednostavne objekte namijenjene složenim vremenima i mentalnim sklopovima.

Dejana Kabiljo rođena je i odrasla u Splitu, živi i radi u Beču. Djeluje u području umjetnosti, dizajna i arhitekture istražujući ljudsku prirodu, njene pukotine, mane i slabosti...

OpširnijeReprodukcija: Dejana Kabiljo, Prettypretty, kolekcija stolica, barskih stolaca i taburea

Izložba je otvorena do 16.9.2018.(D.H.F., 14.06.2018)

Tagovi: dejana kabiljo