Preskočite na glavni sadržaj

9. Festival na dragom kamenu, Rakalj

Ove se godine u Raklju održava deveti glazbeno-scenski festival sa specifičnim programom, Festival na dragom kamenu, besplatan za sve posjetitelje.
vrijeme: 31.07.2020. (svi programi počinju u 21 sat)
mjesto: Muzejsko-galerijski prostor Grubić, Rakalj

Festival se otvara u petak, 31. srpnja koncertom filmske glazbe koju će izvesti gudački kvartet - Hollywood Film Music Quartet. To je glazba koja je obilježila neke od najgledanijih filmova - Titanik, Ljepotica i zvijer, Zvijezda je rođena...
Ja, tata! – predstava teatra Exit na rasporedu je 1. kolovoza. Igra sjajni Rakan Rushaidat dok režiju potpisuje Boris Kovačević. Urnebesna je to i dirljiva ispovijed čovjeka bačenog u avanturu donošenja novog života na svijet.
Večer bluesa uz koncert The Primo Tajo Blues Band-a održat će se 8. kolovoza.

Anton Percan, arhitekt porijeklom iz Raklja, gotovo cijeli život istražuje povijest Raklja. Istraživanje koje će se uskoro uobličiti i u knjigu, a koje predstavlja svake godine i u sklopu Festivala na dragom kamenu, ove godine na temu Rakljanski rod: Grubić. Predavanje će održati 9. kolovoza.
Nakon predavanja slijedi projekcija dokumentarnog filma “Dnevnik pomorca - Đino Valić z Raklja” autora Marija Benčića.

Atomsko sklonište na čelu s Brunom Langerom već osmu godinu za redom rock koncertom zatvaraju Festival. U sklopu Festivala dogodit će se i hrvatska promocija novog koncertnog albuma “Oni što dolaze za nama” snimljenog prošle godine na Beograd Beer Festu. Predgrupa Atomcima bit će Pink Floyd Escape. Događanje je na programu 13. kolovoza.

https://hr-hr.facebook.com/Festivalnadragomkamenu/