natječaj

Poziv za sudjelovanje na godišnjoj izložbi HDLU Međimurja


vrijeme: 14.06.2018.
prijava: 26.06.2018.

HDLU Međimurja poziva na sudjelovanje na godišnjoj izložbi. Prijave se primaju do 26. lipnja 2018.

Izložba članova HDLU Međimurja održat će se u izložbenom prostoru zgrade Scheier te će popratiti manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih od 7. do 14. srpnja 2018

Po prvi puta koncept prezentacije u Čakovcu će biti integracija digitalnog s izložbenim prostorom pomoću QR kodova. Na taj način želi se pružiti više prostora za promociju samih autora putem weba i veću angažiranost posjetitelja izložbe.

Cilj ove izložbe je predstaviti hrvatske umjetnike svih generacija, stilova i pozadina u našem i srodnim udruženjima te omogućiti međusobnu interakciju i potporu. Umjetnici starijih generacija s više izraženim tradicionalnim izričajima pružaju potporu i odobrenje mlađim umjetnicima, a mlađe generacije umjetnika zauzvrat potpomažu starijim umjetnicima prezentirati radove kroz suvremene metode mlađoj publici. Rezultat izložbe je spoj raznih umjetničkih medija i izričaja, predstavljen putem reprodukcija umjetničkih radova na internetu, koji omogućava posjetitelju izložbe ponovno se vratiti samom konceptu djela bez fizičke prisutnosti djela ili posjetitelja.

Prijaviti se mogu svi članovi stručnih likovnih udruga.

Tema i tehnika radova je slobodna, a radovi se prijavljuju u digitalnom obliku.Mogu se prijaviti maksimalno po 3 fotografije radova ili 1 video rad. Radove će odabrati stručni žiri likovnih kritičara i umjetnika.

Prijava mora sadržavati sljedeće:

1) Osobne podatke i kontakte
Ime, prezime, adresa, telefon,životopis, e-mail, web portfolio

2) Tehničke podatke o radu kojeg prijavljujete
Naziv, opis rada, dimenzije rada, godina nastanka, tehnika

3) Dimenzije rada
Dimenzija rada treba biti 2000px po duljoj stranici, na 72 dpi, imenovanje fotografija: ime_prezime_naziv.jpg, a video radovi mogu se poslati putem direktne poveznice vimeo.com ili wetransfer.com servisa.

Upute za prijavu:

Cjelokupnu dokumentaciju spremite u jedinstvenu mapu (folder) kojeg naslovite vašim imenom i prezimenom. Mapu komprimirajte kao .zip ili .rar datototeku i pošaljite ju zaključno do 26. lipnja 2018. do 23:00 GMT+1 putem e - maila ili WeTransfera na adresu: hdlumedjimurja@gmail.com.
 
https://www.facebook.com/hdlumedjimurja/

(D.H.F., 14.06.2018)