najave

Predstavljeno 'Vinkovačko ljeto'


vrijeme: 16.06.2018. - 26.06.2018.
mjesto: Vinkovci

U sklopu programa 'Vinkovačkog ljeta 2018', od 16. lipnja do 26. kolovoza, u pješačkoj zoni u centru grada te u gradskom parku bit će gotovo svakodnevno održavani kulturni, zabavni ili sportski događaji... 
 
Program je u srijedu u središnjem gradskom parku predstavio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

"Uvjeren sam da ćemo s ovogodišnjim različitim sadržajima privući naše sugrađane i njihove prijatelje u središnji park te da će svatko u bogatom programu pronaći nešto za sebe", rekao je Bosančić i zahvalio brojnim udrugama te gradskim ustanovama i institucijama koji su se uključili u organizaciju ovogodišnjeg "Vinkovačkog ljeta".

Direktorica lokalne medijske kuće "Novosti" Mirjam Jukić ovogodišnje "Vinkovačko ljeto" ocijenila je svojevrsnim festivalom urbane kulture, pri čemu će središnji gradski park postati mjestom susreta i druženja.

Od brojnih predviđenih sadržaja izdvojeni su prijenosi utakmica hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji na velikom video zidu, a prije utakmica djeca iz Futsal kluba "Aurelia" redovito će demonstrirati nogometne vještine.

U parku će u večernjim satima biti održavan Zumba fitness, petkom su predviđene likovne izložbe, najavljen je i niz kreativnih radionica, pa i mala škola plesa plesova iz 1950-tih godina čime se najavljuje i drugi Rockabilly festival koji će se održati 10. i 11. kolovoza.

Glazbena škola Vinkovci uključila se u "Vinkovačko ljeto" i najavila Noć filmske glazbe (19. lipnja) te koncert klasične glazbe (27. lipnja) povodom Svjetskog dana glazbe.

Među atrakcijama je i kino na otvorenom, a na velikom platnu u parku će tijekom vikenda biti prikazivani neki od svjetskih block-bustera.

Najavljen je i niz koncerata poznatih i manje poznatih glazbenika - Mija Dimšić, Zsa-Zsa, Sing Song Swing, Damir Kedžo, Slavonic Jazz band, Ivan Šebalj & The Bechars kao i drugih, a za Dan grada 20. srpnja koncert će održati Petar Grašo, dan poslije i Jura Stublić sa svojim Filmom. Za Dan pobjede koncert izvesti "Najbolji hrvatski tamburaši".

Turistička zajednica osmislila je dvije nove ture s vodičem namijenjene Vinkovčanima pod nazivom "Upoznaj svoj grad", bit će organizirane poetske večeri, a u "Vinkovačko ljeto" uklopljene su i već renomirane manifestacije poput Antičkih filmskih večeri (20.-22. kolovoza) te Festival dokumentarnog rock filma DORF (23. do 25. kolovoza).

Tijekom "Vinkovačkog ljeta" na štadovima u parku moći će se pronaći okrjepa ili osvježenje, a bit će postavljen i Buba-bar Udruge osoba s invaliditetom "Bubamara".

Organizator i pokrovitelj "Vinkovačkog ljeta 2018" je grad Vinkovci. (Hina)

(D.H.F., 14.06.2018)