Preskočite na glavni sadržaj

Sarajevo Film Festival na Sunčanoj strani Prisavlja

Sarajevo Film Festival (SFF) predstavlja se u Zagrebu 29. srpnja u povodu ovogodišnjeg izdanja, a u okviru HRT-ovog ljetnog projekta ''Sunčana strana Prisavlja".
vrijeme: 29.07.2020.
mjesto: Zagreb, HRT, Prisavlje

U ime SFF-a, koji će se održati od 14. do 21. kolovoza, gostuju Jovan Marjanović te članica žirija Natjecateljskog programa igranog filma Jadranka Đokić, koja uz glumicu Almu Pricu otvara festival svjetskom premijerom filma autora Pjera Žalice ''Koncentriši se, baba'', najavljeno je s HRT-a.

O Festivalu, nagradama Srce Sarajeva i atmosferi govorit će također redatelji Bobo Jelčić i Nebojša Slijepčević, uz izjave glumca Gaela Garcije Bernala, producenta Phillipea Bobera te redatelja Ladjia Lyja.

Iste večeri slijedi koncert grupe Psihomodo pop, nakon kojega će se prikazati intervju s redateljem Rubenom Östlundom, novinarke i urednice Nataše Vukas Stanojkovski.

Projektom "Sunčana strana Prisavlja" HRT je odgovorio na novonastalu situaciju u kojoj su zbog pandemije otkazani brojni koncerti, festivali, kulturne manifestacije. Na open-air pozornici, smještenoj na travnjaku s južne strane zgrade, tijekom više od tri mjeseca, od 19. lipnja i 20. rujna, održava se niz besplatnih događanja.

SFF - domaćin nagrade Audentia za podršku ženama u filmu

Sarajevo Film Festival izvijestio je da će ove godine biti domaćin dodjele nagrade Audentia za najbolju redateljicu, koju je utemeljilo Vijeće Europe i Eurimages, s ciljem promicanja ravnopravnosti spolova u filmskoj industriji.

Njome se želi odati priznanje ženama koje su imale hrabrosti odabrati režiju za svoj životni poziv, inspirirajući druge žene da slijede njihov put.

Pored nagrade, koju je dizajnirala umjetnica Ewa Rossano, dobitnici pripada i 30 tisuća eura.

Audentia je prvi put dodijeljena 2016. godine na Istanbul Film Festivalu, potom su domaćini dodjele bili filmski festivali u Locarnu, Torontu i Göteborgu.

Objavljeno je i da će program Talents Sarajevo ove godine okupiti 62 sudionika, ali u online izdanju, koje će se održati od 14. do 18. kolovoza pod nazivom “New Beginnings”.

Sudionici su izabrani između više od 300 prijava, a dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske. (Hina)

https://hrtprikazuje.hrt.hr/