Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen poziv na natječaj za kreativce - OKiZA 2020.

Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije poziva umjetnike i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA 2020. (Opatijska kultura i zeleni aktivizam). Prijave se primaju do 28. rujna 2020.
prijava: 28.09.2020

Program se provodi u sklopu opatijskog susjedstva programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a čiji je nositelj Udruga Žmergo.

Program OKiZA osmišljen je kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te pružanju podrške umjetnicima u njihovom nastojanju da utječu na kvalitativne promjene u društvu u području očuvanja okoliša i “zero waste” koncepta u turizmu.

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest navršenih 18 godina) i pravne osobe (udruga, umjetnička organizacija, poduzeće i sl.). Prijavitelji ne moraju imati sjedište ili prebivalište na području Opatije.

Najzanimljiviji projekt kojeg žiri i prisutna publika prepozna kao najkvalitetniji i najkorisniji za zajednicu, osvojit će financijsku podršku u vrijednosti od 5.000 kn (bruto) kako bi se isti realizirao na području Opatije, najkasnije do lipnja 2021. godine. 

Natječaj je otvoren za prijave do 28. rujna 2020. (do 14 sati).  

Nakon zaprimljenih online prijava, stručni žiri će odabrati 10 kreativnih projekata koje će njihovi autori predstaviti zainteresiranoj javnosti putem kratkih, 5-minutnih interaktivnih i multimedijalnih prezentacija na javnom događaju u Kulturnom centru Gervais u Opatiji, 15. listopada 2019. godine. 

Natječajna dokumentacija dostupna je na mrežnoj stranici:
https://zmergo.hr/projekti-2/kultura/okiza/okiza-2020/