Preskočite na glavni sadržaj

'Dubrovačka zrcala' druga dramska premijera 71. Igara

Drugi premijerni dramski naslov 71. Dubrovačkih ljetnih igara, peripatetička predstava bazirana na poeziji dubrovačkih baštinskih i suvremenih pjesnika - 'Dubrovačka zrcala – tri struka lovorike, pelina i vrijesa' u režiji Dore Ruždjak Podolski i Marine Pejnović, prema izboru tekstova koje je napravio Hrvoje Ivanković, na programu je 27. srpnja. Predstava se izvodi na tri lokacije: Pustijerni, Mrtvom zvonu i Na Andriji.
vrijeme: 27.07.2020.
url: http://www.dubrovnik-festival.hr

Na Pustijerni se odvija Vremenska stupica prema poeziji i fragmentima eseja Milana Milišića, dok se istovremeno pred drugom skupinom publike Na Andriji igraju Svete stijene grada moga prema fragmentima djela Iva i Luja Vojnovića, zatim Dživa Gundulića, Dživa Bunića, Miroslava Krleže, Johanna Georga Kohla i Ide von Düringsfeld. Dvije skupine publike susreću se na Mrtvom zvonu na Gomnaidi koja se izvodi prema istoimenoj pjesmi Junija Đona Palmotića te improvizacijama umjetničkog ansambla predstave. Vojnović i Milišić stoga se na neki čudan, Dubrovnikom objedinjujući način, ogledaju jedan u drugom, pa iz te uzajamnosti potječe i naziv ove predstave preuzet dijelom od Milišića (Dubrovačka zrcala urednički je naslov knjige njegovih posthumno izdanih eseja), a dijelom od Vojnovića (tri struka u posveti su Dubrovačke trilogije njegovu ocu).

Ansambl predstave čine: Doris Šarić Kukuljica, Maro Martinović, Livio Badurina, Nikša Butijer, Dražen Šivak, Iva Kraljević, Nataša Kopeč, Gloria Dubelj, Romano Nikolić, Andrej Kopčok i Lujo Kunčević. Kostimografkinja je Duška Nešić Dražić, scenski pokret kreirao je i s glumcima uvježbao Šimun Stankov, svjetlo je oblikovao Marko Mijatović, a zvuk Maroje Kurajica.

http://www.dubrovnik-festival.hr