izložba

Izložba fotografija Ivane Tomić u Puli


vrijeme: 14.06.2018. - 27.06.2018.
mjesto: Pula, HUIU galerija, Zagrebačka 27

U četvrtak, 14. lipnja 2017.g. u 21 sat, u HUIU galeriji u Puli, otvara se prva samostalna izložba Ivane Tomić na kojoj će autorica predstaviti seriju fotografija pod nazivom YUMEGOTO nastalu kao eksperiment i istraživanje digitalne duple ekspozicije.

Dupla ekspozicija je fotografska tehnika koja je otkrivena sasvim slučajno u 19.st, kao “greška” prilikom eksponiranja filma, a nastaje kada se dvije ili više različitih fotografija stapaju u jednu. Digitalna dupla ekspozicija se postiže fotografiranjem dviju ili više fotografija direktno u samom fotoaparatu, a konačna fotografija nastaje na temelju ukupne količine svijetlosti I boja koje senzor očita za vrijeme snimanja svake od fotografija.

Serija je snimana bez naknadne manipulacije (in camera) na ADDITIVE način koji je najsličniji dvostrukoj ekspoziciji kod analogne fotografije. Fotografije se spremaju jedna na drugu s time da gornja fotografija ima veću prozirnost, te je često potrebno kompenzirati sa smanjenom ekspozicijom.
Autorica istražuje i redefinira klasičnu fotografiju ženske siluete kroz stapanje pokreta i forme tijela sa teksturama u prirodi, te gradi pomalo romantičnu estetiku kako bi oblikovala tajanstvene i apstraktne portrete.

Rodom iz Pule, modna i tekstilna dizajnerica Ivana Tomić fotografijom se intenzivnije bavi od 2014.-e, nakon izložbe finalista ELLE FASHION PHOTO TALENT na Francuskom Institutu u Zagrebu, gdje osvaja drugu nagradu za najbolju modnu fotografiju.

Izložba će biti postavljena do 27.6.2018.https://www.facebook.com/events/1625470384245018/

(D.H.F., 12.06.2018)

Tagovi: ivana tomić