Preskočite na glavni sadržaj

Rijeka 2020: Koncert 'Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture'

Koncert “Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture”, kao dio programa Europske prijestolnice kulture, održat će se u nedjelju, 26. srpnja 2020. kraj Exporta na riječkoj Delti, s početkom u 19 sati i predstavit će recentne suvremene glazbene umjetnike, koji svaki na svoj način doživljaju glazbeni žanr - jazz, te ga kroz svoja ostvarenja na različite načine izvode. 
vrijeme: 26.07.2020.

Na koncertu nastupaju Mimika Orchestra koju predvodi Mak Murtić, zatim zagrebački DJ/producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie. Publika će imati prilike poslušati i Vesnu Pisarović koja je sa svojim orkestrom skrenula pažnju još 2017. kroz sjajan album “Naša velika pjesmarica” koji predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 50-ih do 70-ih godina te Kozmodrum, koji su preuzeli ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rockom, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju.

Na koncertu će se predstaviti i glazbenici koji djeluju u sklopu PDV (Prekomjerna Doza Vinila) glazbene izdavačke kuće, a dodatno, i relevantni lokalni glazbenik Bruno Mičetić, koji će sa svojim Quintetom izvesti hvaljeni album “Out of the shadow”.
 
Ulaz je slobodan, ali je ograničen na 300 posjetitelja. Ulaznice je moguće nabaviti jedino u on line sustavu Entrio, putem linka: https://bit.ly/3iVkU0S.

“Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture” zajednički organiziraju zagrebački Pozitivan ritam i riječki Distune promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
 
*
Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski.