Preskočite na glavni sadržaj

'Italija - (ne)vidljiva priča' u Gradskom muzeju Vukovar

U Gradskom muzeju Vukovar, od 17. srpnja do 16. kolovoza 2020., predstavlja se multimedijalna izložba nematerijalne kulturne baštine Italije naziva 'Italija - (ne)vidljiva priča' / 'Italy (in)visible stories'.
vrijeme: 17.07.2020.
mjesto: Gradski muzej Vukovar, Dvorac Eltz, Županijska 2
url: http://www.muzej-vukovar.hr/
 
U organizaciji izložbe sudjelovali su Veleposlanstvo Italije, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu, Institut za kulturu u Italiji, talijansko Ministarstvo za kulturna dobra i aktivnosti te Nacionalna komisija za kulturu Italije pri UNESCO-u.

Kako je izložba zamišljena da se u mjestu otvaranja priključi i nematerijalna baština iz fundusa muzeja domaćina, tako je Gradski muzej Vukovar izložio dio zbirki prezentirajući kroz dijelove tradicijske narodne nošnje tehniku zlatoveza u Slavoniji i Srijemu, zatim proizvode medičarstva karakteristične za sjever Hrvatske među kojima licitarska srca i ostala raznolika paleta licitarskih proizvoda čine dio i slavonske svakodnevice, također i drvene igračke Hrvatskog Zagorja s kojima se igraju i djeca u Vukovaru, te vitešku igru Sinjsku Alku koja je 2017.godine održana u Vukovaru.

https://www.facebook.com/Gradski-muzej-Vukovar-Vukovar



Opširnije