Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Oblik, gesta, trag' u galeriji 'Vasko Lipovac'

Otvorenje izložbe Hane Lukas Midžić i Ivane Gagić Kičinbači pod nazivom 'Oblik, gesta, trag' / 'Shape, Gesture and Trace' održat će se u petak, 17. srpnja, u 20 sati, u splitskoj Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac'. 
vrijeme: 17.07.2020.
mjesto: POU Krapina, Galerija grada Krapine
url: http://www.krapina.net/

Ova zajednička  izložba rezultat je rada dviju autorica koje  zajednički surađuju niz godina. Akademska kiparica Hana Lukas Midžić i akademska grafičarka i magistra slikarstva Ivana Gagić Kičinbači izložiti će brojne kiparske i grafičke radove u kombiniranim kiparskim i grafičkim tehnikama prilagođavajući postav izložbe samom prostoru Galerije. Umjetnice, svaka u svom mediju, istražuju slične likovne i životne probleme.

Raznolikost kod zagrebačke umjetnice Ivane Gagić Kičinbači se proteže od oblika crteža, preko grafičkih listova, do svjetlosnih grafičkih kompozicija koje su zapravo ručno otisnuti drvorezi u drvenim okvirima i osvjetljeni led rasvjetom. Unutar radova, koji su na razini forme svedeni na minimalizam istih likovnih vrijednosti, autorica ima za cilj svođenje istih na elementarno i idealno uz krajnju redukciju kolorita. Splitska kiparica Hana Lukas Midžić sa zagrebačkom adresom, koristi svoje radove kao svojevrstan 3D znak kojima nastoji promatraču prenijeti određena psihološka stanja i emocije. Izlazeći van okvira, ona uz tradicionalnu skulpturalnu obradu drva u kojem ostvaruje željeni oblik, koristi još i druge različite materijale kao što su piljevina, prozirni najlon, pleksiglas, keramičke pločice i kamenje.

https://hr-hr.facebook.com/Sveucilisna.galerija.Vasko.Lipovac/

https://hr-hr.facebook.com/events/580757499189686/