Preskočite na glavni sadržaj

Šest festivala na Martinskoj, Seasplash počinje u četvrtak

Na lokaciji Martinska u Šibeniku u drugoj sezoni glazbenih događanja održat će se šest festivala, a prvi od njih je Seasplash koji počinje u četvrtak, 16. srpnja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 16.07.2020.
mjesto: Šibenik, Martinska

"Martinska je prošle godine ispunila sve ciljeve. Kroz sve festivale prošlo je oko 15 tisuća ljudi, a ove godine očekujemo 20 posto veću posjećenost", rekao je Vedran Meniga, kreativni direktor Pozitivnog ritma, zagrebačkog promotora i glavnog inicijatora festivala na Martinskoj, šumovitoj lokaciji na desnoj strani kanala sv. Ante.

"Prilagodili smo se svim naputcima Nacionalnog stožera. Svi posjetitelji bit će evidentirani, instalirat ćemo dezinfekcijske punktove, a osoblje će imati zaštitne maske i rukavice", kazao je Meniga.

Festivali na Martinskoj bit će održani pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika.

"Županija s velikim zadovoljstvom podržava ovaj projekt koji definitivno ima budućnost. Koronavirus nije zaustavio turizam pa neće ni festivale", rekao je župan Goran Pauk.

"Raduje me što će Martinska i ove godine biti okupljalište ljubitelja glazbe. To je lokacija s najboljim pogledom na grad", rekao je šibenski dogradonačelnik Paško Rakić.

Grad Šibenik osigurao je i redovnu noćnu brodsku liniju na relaciji Šibenik-Martinska.

Događanja na Martinskoj počinju u četvrtak, 16. srpnja, kada starta Seasplash festival (16.-19. srpnja). Nakon toga slijede ŠI gitarijada (25. srpnja), Slurp! festival (31. srpnja - 1. kolovoza), Membrain festival (7.-8. kolovoza), Blast festival (14.-15- kolovoza) te Martinska punk festival (21.-22. kolovoza). (Hina)