" />
najave

PitchADU: treći pitching forum Akademije dramske umjetnosti


vrijeme: 05.06.2018. 17 h
mjesto: Zagreb; dvorana F22 ADU

Ovogodišnji, 3. PitchADU održat će se utorak, 5. lipnja, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Riječ je o projektu kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija ADU želi omogućiti pristup profesionalnom svijetu pitchiranjem vlastitih završnih projekata predstavnicima televizija, produkcijskim kućama, filmskim redateljima, game developerima i ostalim kolegama iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektu.

 

Pitching počinje u 17 sati, a predstavit će se ukupno 11 projekata.

 

Na PitchADU -u će svoje projekte prvi put stručnoj javnosti predstaviti studenti Filmske i TV Režije, Produkcije i Dramaturgije te polaznici radionice 'Uvod u game design' koja je realizirana u suradnji s game akademijom Machina. Svaki od ukupno 11 prijavljeni projekata ima deset minuta: prvih pet minuta za predstavljanje projekta, ekipe i eventualno prikazivanje video materijala te drugih pet minuta za pitanja posjetitelja.

 

PitchADU  će ugostiti predstavnike televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, DHFR i ostalih strukovnih udruga, nezavisne producente te proizvođače video igara i predstavnike CGDA - klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

 

Svaki projekt ima priliku ostvariti sufinanciranje ili pomoć u produkciji. Tročlani stručni žiri dodjeljuje nagradu za najbolji pitch u iznosu od 5 000 kuna kao podršku u realizaciji projekta. Partneri PitchADU a, predstavnici Diversions International Short Film Festivala iz Svetog Ivana Zeline će odabrati jedan od predstavljenih projekata te ga uključiti u svoj 'Croatian Short Pitch' kao izravnog finalista. Odabrani projekt time dobiva dodatnu priliku za osvajanje male novčane potpore i produkcijsko-distribucijske podrške.

 

Nakon pitchinga slijedi kratko predstavljanje ADU Galerije f8, prve galerije specijalizirane za studente fotografije. Ona je otvorena u prosincu 2017. kao mjesto prezentacije i propitivanja odnosa zainteresirana publika – student umjetnik, mjesto na kojem se predstavlja često nevidljivi studentski proces rada te na kojem se zainteresiranoj javnosti približava medij fotografije, ali i ostali segmenti audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti koje se studiraju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dosadašnji izložbeni i popratni program, budućnost, ciljeve i potrebe ADU Galerije f8, prezentirat će Ivan Buvinić, student 1. godine preddiplomskog studija na Odsjeku snimanja.

 

Ovogodišnji PitchADU ealiziran je uz financijsku podršku Društva hrvatskih filmskih redatelja te uz podršku Solidarne zaklade za ljudska prava i solidarnost.

 

Program 3. po redu PITCHADU-a potražite na Facebooku.

 

Izvor: HAVC

 

(R.P.B., 30.05.2018)