Preskočite na glavni sadržaj

Počinje Skoro 15. DOKUart

Bjelovarski festival dokumentarnog filma DOKUart ove se godine neće održati u tradicionalnom jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru, već će se tijekom ljetnih mjeseci održati na otvorenom prostoru u četiri faze. Otvorenje prve faze - programa 'DOKUart u parku', zakazano je za petak, 10. srpnja. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a sve projekcije u prvoj fazi počinju u 21 sat.
vrijeme: 10.07.2020. 21 h
mjesto: Bjelovar
url: https://dokuart.hr/
Prva faza Skoro 15. DOKUarta počinje u petak, 10. srpnja, u 21 sat, u bjelovarskom Boho parku na Trgu Eugena Kvaternika, a program otvara njemački dokumentarni film Waterproof Daniele König, koji će tada imaju svoju hrvatsku premijeru. U subotu, 11. srpnja na rasporedu je nagrađivani makedonski film Medena zemlja Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova koji je imao čak dvije nominacije za Oscara. Prvi dio programa Skoro 15. DOKUarta, u nedjelju, 12. srpnja zatvara još jedan njemački film, Čistači redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka.

 

S obzirom na to da se cijeli program odvija na otvorenom prostoru, projekcije će se u slučaju lošeg vremena odgoditi za prvi slobodni termin, a organizatori mole posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno.

 

Skoro 15. DOKUart nastavit će se 8. i 9. kolovoza programom DOKUart u susjedstvu, a do kraja ljeta na rasporedu su i DOKUart pod zvijezdama te DOKUart drive-in kino u rujnu. Svi detalji o ostalim fazama programa bit će objavljeni pravovremeno na stranici Udruge DOKUart te na Facebook stranici festivala.

 

Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a sve projekcije u sklopu programa DOKUart u parku počinju u 21 sat.


Izvor: HAVC