Preskočite na glavni sadržaj

Produženi vikend u KKZ-u

Kinoklub Zagreb ovu radnu sezonu privodi kraju uz produženi vikend - projekciju radionice Filma eseja u četvrtak, Monsterclass s Robertom Knjazom u petak i predavanje Sandre Križić Roban na radionici Nisam od jučer II u subotu.
vrijeme: 09.07.2020. 20 h
url: https://kkz.hr/

Projekcija radionice Filma eseja
, četvrtak, 9. srpnja, 20:30h, dvorište KKZ-a

 

Ova napredna radionica otvorila je prostor za istraživanje  mogućnosti montažne perspektive i autorskog rad na vlastitom filmu. U kreativnoj razmjeni s voditeljicom, polaznici su dodatno eksperimentirali s formom, a rezultat njihovog istraživanja objasnit će nam i prezentirati na projekciji. Prikazat će se filmovi Luke Tokića, Mateje Zidarić, Martine Lončar, Dalije Dozet i voditeljice Ive Gavrilović.

 

 

Monsterclass s Robertom Knjazom, petak, 10. srpnja, 20h, online (zoom)

 

Robert Knjaz, legendarni redatelj i voditelj koji skoro 30 godina (godine lete!) zabavlja publiku svojim TV emisijama. Stariji ga znaju još po Zaleđu i Svlačionici, nešto mlađi po Mjenjačnici i Koledžicom po svijetu, a najmlađi kažu da je to onaj tip koji radi Hrvatske velikane i Klasike narodu.  Mi iz Kinokluba također znamo da je Knjaz bio filmski amater. Bacit ćemo Knjaza u naš vremenski stroj i saznati kako je od filmskog amatera i studenta ekonomije postao televizijski autor i diplomirani redatelj.

 

 

Predavanje Sandre Križić Roban na radionici Nisam od jučer II, subota, 11. srpnja, 20h dvorište KKZ-a i zoom

 

Radionica potiče samostalan autorski rad kao refleksiju i hommage značajnim arhitektonskim djelima iz lokalne sredine autora. Sandra Križić Roban doktorirala je u području povijesti umjetnosti, a bavi se teorijom i kritikom, kustoskom praksom, nastavom i pisanjem. Teme istraživanja su joj suvremena umjetnost, povijest i teorija fotografije, poslijeratna arhitektura, problematika javnog prostora i evaluacija spomenika Domovinskog rata.