Preskočite na glavni sadržaj

Baskijski grafičari izložit će djela u Splitu

Šest baskijskih grafičkih umjetnika izložit će svoje radove u rujnu u Splitu na festivalu Splitgraphic, izvijestilo je u utorak udruženje baskijskih umjetnika FIG Bilbao.
vrijeme: 16.09.2020.
mjesto: Split, Galerija Galić

"FIG Bilbao je okupio skupinu novih baskijskih grafičara kako bi pokazali nove tendencije upravo izložene u Baskiji. Njihova izložba je raznolika kako po tehnici tako i po temama, te je ona odraz suvremenosti našeg društva u Baskiji", navedeno je u priopćenju.

Baskijska izložba nazvana "Basquegraphia" bit će izložena u galeriji Galić od 16. rujna do 7. listopada tijekom međunarodnog grafičkog bijenala u Splitu.

Baskiju s 2 milijuna stanovnika na sjeveru Španjolske predstavljat će umjetnici Iñaki Elosua, Javier Herrero, Eder Sánchez, Marta Barragán, Myriam Gesalaga i Alazne Zubizarreta.

Time se nastavlja suradnja festivala gradova Bilbaa i Splita jer su prije dvije godine djela sa splitskog festivala bila izložena u tom najvećem baskijskom gradu. Bilbao i Split zajednički nastoje promovirati i internacionalizirati grafička djela. (Hina)