Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje Cambijevog zbornika I i II

Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Splitu, Književni krug Split i Muzej grada Splita 8. srpnja priređuju predstavljanje 44. i 45. sveska časopisa 'Prilozi povijesti umjetnosti u Dalmaciji' posvećenih akademiku Nenadu Cambiju u povodu 80. obljetnice života i 50. godišnjice znanstvenog rada. 
vrijeme: 08.07.2020.
mjesto: Muzej grada Splita
url: https://hrcak.srce.hr/ppud

'Akademik Cambi gotovo je tri desetljeća na čelu Književnog kruga Split i promicatelj je niza kulturnih programa i izdavačkih pothvata na području umjetnosti i književnosti u ovoj sredini, sačuvavši gradu Splitu epitet istaknutog kulturnog žarišta u Hrvatskoj. Sadržaj Zbornika uvezan je u dva sveska časopisa Prilozi povijesti umjetnosti u Dalmaciji, okupljajući vrijedne radove iz područja arheologije, povijesti umjetnosti i povijesti. Autori su izborom tema od protoantike do kasne antike dotakli znanstvene interese slavljenika, dok su mu drugi iskazali čast analizirajući reflekse antike na kasnija razdoblja.' /Radoslav Bužančić, iz uvodnika

Svečanost će se održati u srijedu, 8. srpnja 2020., u 20,00 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, Papalićeva 1.

Cambijev zbornik I i II predstavit će glavni urednik dr. Radoslav Bužančić, prof. dr. Jasna Jeličić Radonić i prof. dr. Dino Milinović.

https://www.mgst.net/naslovnica/3596/



Prilozi povijesti umjetnosti u Dalmaciji, Vol. 44 No. 1, 2019. - https://hrcak.srce.hr/index.php?show=toc&id_broj=19144