Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna turneja Ansambla LADO

Ljetna turneja Ansambla LADO kreće 7. srpnja koncertom Ladovog orkestra i solista u Slavonskom Brodu gdje će izvesti vokalno-instrumentalni program „Kak je teško našu ljubav tajiti“. Isti program izvest će i u Osijeku i Iloku 8. i 9. srpnja. Sva tri koncerta počinju u 21 sat.
vrijeme: 07.07.2020.
mjesto: Topusko, Glina, Brest Pokupski, Divuša, Hrvatski Čuntić
url: http://zrin-festival.com/

S tri različita programa obogatit će ljetnu kulturnu ponudu grada Zagreba. U sklopu Međunarodne smotre folklora moći će se 12. srpnja pogledati dokumentarni film o Ansamblu LADO „70“ u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Ulaz na projekciju je, zbog epidemioloških mjera, ograničen na 100 posjetitelja. Istog će dana, u sklopu 39. ljetnog festivala klasične glazbe Večeri na Griču, LADO izvesti program „Kak je teško našu ljubav tajiti“ u atriju Galerije Klovićevi dvori. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr. Na istoj lokaciji, 19. srpnja, u sklopu MSF-a koncert će održati LADO Electro. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr.
 
Ljetna turneja nastavlja se na jadranskoj obali gdje će u Splitu, Šibeniku i Supetru sredinom srpnja nastupati LADO Electro. Podsjetimo, LADO Electro najavio je svoj povratak na glazbenu scenu spotom za pjesmu Dolinom se... (Song for Elizabeth) posvećenoj poznatoj pjevačici međimurskih narodnih pjesama Elizabeti Toplek.
 
„U ovim izazovnim vremenima bilo je potrebno svakodnevni rad i  programe ansambla prilagoditi novonastaloj situaciji. Uz koncerte LADO Electra kojim smo krajem lipnja otvorili manifestaciju Ljeto u MSU, Orkestar i solisti Lada će tijekom srpnja izvoditi i svoj vokalno-instrumentalni program. Cijenjena publika u Slavonskom Brodu, Osijeku, Iloku i Zagrebu s naših dvanaest glazbenika i šest solista glazbom će obići Posavinu, zagrebačko Prigorje, Slavoniju, Baranju, Podravinu, Međimurje i Dalmaciju.“, rekao je umjetnički voditelj Lada, Krunoslav Šokac.
 
Ladova ljetna događanja završavaju 21. srpnja projekcijom dokumentarnog filma „70“ u sklopu 67. Pulskog filmskog festivala. Film će biti prikazan 21. srpnja u 19.30 u kinu Valli. Ulaz na projekciju je besplatan.