Preskočite na glavni sadržaj

Književna tribina 'Rani radovi'

U skladu sa situacijom, a u sklopu programa Književnost u Močvari, uz mjere opreza nastavlja se tribina pod nazivom 'Rani radovi'. Iduća će se održati na terasi kluba Močvara u srijedu, 8. srpnja u 20,30 sati. Tribina je većinom fokusirana na mlađu književnu scenu, a ovoga puta ugostit će iznimno zanimljivu trojku - Luciju Švaljek, Alena Brleka i Nevena Vulića, dok će moderator biti Robert Perišić.
vrijeme: 08.07.2020. 20,30 h
mjesto: Zagreb; Močvara
Ulaz je besplatan, a mjesta možete rezervirati putem formulara na stranici: mochvara.hr/terasa

 

Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko. Usput će komentirati sve nemile događaje, vidjeti kakva je bila "koronspiracija" (koronom potajno i mučki uzrokovana inspiracija), i ima li tu uopće neke tajne sile?

 

Lucija Švaljek (rođena 1995. u Krapini, živi u Zagrebu) diplomirala je hrvatski jezik i književnost u Zadru na zanimljivoj temi - "Žanrovske transformacije gurmanskog lika". Piše poeziju i prozu. Bila u širem izboru nagrade "Sedmica i Kritična masa" 2019. s kratkom prozom "Ne znam što da radim sa sobom", a recentno i u izboru iste nagrade za 2020. Čitat će prozu, a piše i slam poeziju te nastupala na ovogodišnjoj Pameli u Močvari s dvije pjesme: "Biologija u osnovnoj školi" i "Zahvala".

 

Neven Vulić rođen je 1983. u Zagrebu, gdje je diplomirao francusku književnost i opću lingvistiku. Zastupljen je u "Zborniku eventualizma" (Celeber, 2006.), roman prvijenac "Povijest bolesti" objavio je 2010. u izdanju Sysprinta, a priča mu je uvrštena u antologiju tekstova najmlađih hrvatskih književnih autora "Bez vrata, bez kucanja" (Sandorf, 2012.). Urednik i književni kritičar, osvrte iz suvremene literature piše od 2012. Sudjelovao je u izradi "Leksikona Antuna Gustava Matoša" (LZMK, 2016.). Roman "Nježna stvorenja" objavio je ove godine u zaprešićkoj Frakturi, a iz njega će i čitati. Živi i radi u Zagrebu. Više na nevenvulic.com.

 

Alen Brlek (Zagreb, 1988.) autor je zbirki pjesama ''Metakmorfoze'' (Algoritam, 2015.), ''Pratišina'' (Kontrast, 2017.) i Sang (HDP, 2019.). Za zbirku poezije "Metakmorfoze" dobio je nagradu Na vrh jezika - za najbolji rukopis zbirke poezije autora do 35 godina (za 2013. godinu) - koju su tada dodjeljivali izdavačka kuća Algoritam i dvotjednik "Zarez". Počeo je pisati prvo rap tekstove, a onda, nakon eksperimentiranja i traženja forme, dolazi do moderne poezije koju je nekad, kao većina klinaca u školskim klupama, gledao zbunjeno i nezainteresirano. Član je Hrvatskog društva pisaca, europske platforme za pjesništvo Versopolis i dio glazbeno-poetskog projekta Zaron (s piscem Darkom Šeparovićem i glazbenikom Emilom Andreisom). Čitat će iz zbirke ''Sang''.

 

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, a pritom će sve najključnije biti sažeto. Pridružite se ovoj mladoj ekipi i poslušajte što imaju za reći o nemilim vremenima u kojima se nalazimo.


Facebook event