" />
predstava

Premijera predstave 'Predsjednice' Wernera Schwaba u riječkom HNK-u


vrijeme: 28.05.2018.
mjesto: Rijeka; HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1

Predstava 'Predsjednice' Wernera Schwaba u režiji Bojane Lazić premijerno će se odigrati u HNK Ivana pl. Zajca 28. svibnja. Riječ je o drami koja opisuje malograđanski svijet, opreku između uglađene pojavnosti i prljavštine i doslovnih i metaforičkih tjelesnih izlučevina ispod površine.

Intendant Marin Blažević sa zadovoljstvom je istaknuo da se ovim projektom nastavlja trend suradnje s redateljicama. "Predstava je na neki način mračna i groteskna bajka, koja se u jednom trenutku pokaže stvarnijom od stvarnosti", kazao je.

 

Redateljica Bojana Lazić iz Srbije prvi put radi u kazalištu u Hrvatskoj. Navela je da je prvi put tijekom svoje karijere sve tri glumice upoznala tek na prvoj probi, ali da su se brzo zbližile i nastavile odlično surađivati.

 

Nastupit će Katarina Bistrović Darvaš, Olivera Baljak i Tanja Smoje.

 

Werner Schwab je austrijski pisac i jedan od najkontroverznijih dramatičara suvremenog kazališta. U kazalištima se pojavio 1989. godine i djelovao samo četiri godine kao dramatičar, ali ostavio veliki trag iza sebe. Preminuo je 1994. godine, u dobi od 35 godina.

 

Dramaturginja riječke predstave je Olga Dimitrijević, scenografkinja je Zorana Petrov, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, autor glazbe Vladimir Pejković a oblikovatelj svjetla Boris Blidar. (Hina)

 

(R.P.B., 28.05.2018)