Preskočite na glavni sadržaj

Koncert povodom primopredaje predsjedanja Vijećem EU između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke

U povodu njemačkog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije od Hrvatske, na gala TV koncertu udružuju se Orkestar Minhenskog radija pod ravnanjem Ivana Repušića, te Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija.
vrijeme: 06.07.2020.
mjesto: HRT - HTV3

Riječ je o svečanom televizijskom koncertu, čije je snimanje s hrvatske strane upriličeno u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a s njemačke u Herkulessaal u Münchenu. Za njemačku publiku emitirat će se na televizijskom kanalu ARD-alpha Bavarske radiotelevizijske mreže (Bayerischer Rundfunk) u ponedjeljak, 6. srpnja u 22.15, u subotu, 11. srpnja u 21.15 na televizijskom kanalu 3sat te u subotu, 25. srpnja u 12.05 na radiju BR-Klassik.
Za hrvatsku publiku emitirat će se također u ponedjeljak, 6. srpnja u 22.15 na Trećem programu HTV-a.

Ansambli će se tijekom emisije izmjenjivati u izvedbama bisera klasične glazbe. Od prepoznatljivog eurovizijskog signala, Preludija Te Deumu Marc-Antoinea Charpenetiera preko glazbe Johanna Sebastiana Bacha, Felixa Mendelssohna, Wolfganga Amadeusa Mozarta do Richarda Straussa, Orkestar Minhenskog radija pod vodstvom Ivana Repušića provest će nas kroz kratku povijest njemačkih i austrijskih velikana glazbe, ali i odati počast hrvatskom velikanu Borisu Papandopulu. U tome će im se pridružiti proslavljeni flautist Emmanuel Pahud, trenutačno rezidencijalni umjetnik Orkestra Minhenskog radija, ujedno i prvi flautist Berlinske filharmonije. (HRT)

Program koncerta:
https://glazba.hrt.hr/