Preskočite na glavni sadržaj

Europski ansambl – online premijera u Varšavi

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) započelo je rad i na novoj, petoj od šest planiranih premijera u okviru projekta Europski ansambl, u koprodukciji Staatstheatera Stuttgart, Zagrebačkog kazališta mladih i Teatra Nowy iz Varšave.
vrijeme: 02.07.2020.
url: https://www.zekaem.hr/
Teatr Nowy, Varšava

Online premijera: rujan 2020

Redatelj: Wojtek Ziemilski

 

Nadolazeća online predstava koju provodi Teatr Nowy planirana je za rujan 2020. i postaje dio projekta koji svojim osnovnim produkcijskim postavkama istražuje nove načine online kazališnih suradnji, kao novog prostora kazališnog procesa i izraza, reagirajući izravno na okružje prostora i vremena, što svako suvremeno kazalište neizostavno čini.

 

Ujedinjujući umjetnike i druge kazališne profesionalce iz različitih kulturnih žarišta Europe, u novoj predstavi  sudjeluje šest glumaca iz tri kazališta: Anđela Ramljak, Adrian Pezdirc, Claudia Korneev, Tenzin Kolsch, Ewelina Pankowska i Jan Sobolewski. Vođeni redateljem Wojtekom Ziemilskim, i autorskim timom, glumci se u ovom mjesecu susreću na na probama u virtualnom prostoru platforme Zoom, razmjenjujući ideje i istražujući mogućnosti izvedbe u virtualnoj stvarnosti.

 

Europski ansambl zamišljen je kao platforma za propitivanje europskog identiteta u trenutku kad se društvena klima rapidno mijenja. Formiraju ga glumci triju navedenih ansambala. Umjetnički je voditelj projekta Oliver Frljić.