Preskočite na glavni sadržaj

Program Kantrida Europski kvart kulture cijelo ljeto na plažama Rijeke

Kulturno-umjetnički program Kantrida Europski kvart kulture 2020. odvijat će se tijekom cijelog ljeta na plažama zapadnog dijela Rijeke, od Kantride do Bivija, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u Rijeci u srijedu.
vrijeme: 04.07.2020.
url: https://rijeka2020.eu/

Pokretač i nositelj programa je tvrtka Novi turizam, u suradnji s brojnim partnerima, formalnim i neformalnim skupinama građana. 

Program počinje 4. srpnja jutarnjom akcijom čišćenja podmorja od riječkih četvrti Kantride do Bivija, a očekuje se sudjelovanje oko 100 ronioca. U popodnevnim satima na središnjoj lokaciji otvaranja, Plaži Ploče, ispod bazenskog kompleksa, priredit će se zajednički ručak za sudionike akcije te performans Radilište 69 Tajči Čekada i Ivane Kalc, koji tematizira problematiku izbora i političke utrke.

Navečer će se održati koncert bendova Urar, Mrave brojim te kultnih riječkih grupa Grč i Paraf. U ponoć će riječki glazbenik Zoran Majstorović izvesti Operu Navale, uz pratnju zvukova sirena i motora s barki uz plažu. Program otvorenja do jutra zaključuju nastupi DJ-a pod nazivom „Kantrida pleše“.

Najvažniji dijelovi programa Kantride Europskog kvarta kulture su četiri festivala, sportsko-gastronomsko-zabavna manifestacija Kultura življenja, ljetni festival jazz i eksperimetalne glazbe Štikla, Art kamp Empeduja i Empeduja punk festival, najavio je pokretač progama Damir Čargonja Čarli.

Ideja organizatora je da cijela manifestacija preraste lokalni i nacionalni okvir povezivanjem sa sličnim inicijativama iz regije, razvojem partnerskih odnosa i razmjene, kao i uključivanjem europski relevantnih umjetnica i umjetnika u sve segmente programa, navedeno je. Ovime se i  značajno doprinosi razvoju turizma u Rijeci te postavlja riječke plaže na mapu poželjnih destinacija, rečeno je na konferenciji za novinstvo. (Hina)