Preskočite na glavni sadržaj

KLFM Radio na cesti 2020

KLFM – Radio u zajednici organizira Radio na cesti koji se održava u sklopu programa Radio ljeto u gradu, u subotu, 4. srpnja, na platou ispred Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).
vrijeme: 04.07.2020.
mjesto: Split; plato ispred Doma mladih, Ulica slobode 28
url: http://klfm.org/
Radio ljeto u gradu započelo je u subotu, 20. lipnja, s aktivnosti Radio u kvartu - Kman. Sljedeća aktivnost tradicionalno je koncertno druženje Radio na cesti koje će se održati na platou ispred Doma mladih i koje će ugostiti tri hrvatska benda: zagrebačke premijere ZMaJ i Cura&Dečko te bend Doringo kojem je ovo prvo gostovanje na Radiju na cesti. Z glazbenu podršku i zagrijavanja zaslužan je  KLFM Soundsystem tim sa svojom eklektičnom glazbenom selekcijom za ljetno druženje u gradu.

 

Satnica:
 

18:00 - 21:00 > KLFM Soundsystem

21:00 - 22:00 > Cura i Dečko

22:00 - 23:00 > Doringo

23:00 - 00:00 > ZMaJ

 

O bendovima:

 

Cura i Dečko glazbeno su zaljubljeni par koji čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Svoj uzbudljivi elektro-bajkoviti eksperiment prožet plesnim melodijama, sintevima i loopovima započeli su prije 3 godine, a za njima je EP “Cura i Dečko Idu na Vikend”, kao i brojni singlovi iz vlastite produkcije. Članovi su improvizacijskih kolektiva Tu za To i Nomad Jam. U siječnju 2020. iz svog su doma hostali 24 sata improvizacije uživo, koju su i streamali uživo na društvenim mrežama. Njihov bi se zvuk dao opisati raznolikim kao što su i oni sami: cura pjeva sa srcem u grlu, a dečko svira sav svijet oko sebe.

 

Doringo djeluje od 2016. godine, a prvi album “Infography” objavljuju 2017. Nakon njega, objavili su nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album, “Gužva u Svemiru”, izašao početkom 2020. Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz Doringovo djelovanje. Kao gosti, bilo u studiju ili na koncertima, u Doringovim izvedbama pojavljuju se brojni renomirani glazbenici.

 

ZMaJ je electronica/rock kvartet iz Virovitice. Istražuju razne žanrove elektroničke glazbe u kontekstu rock benda što rezultira specifičnim spojem zvukova. Njihovi živi nastupi su dodatno oplemenjeni improvizacijom i smatraju se pravim mantričkim iskustvom.

 

Programi su potpuno besplatni i otvoreni za sve posjetitelje! Za one koji neće biti s nama, cijeli program prenosimo radio streamingom.

 

Aktivnosti Radio u kvartu i Radio na cesti dio su projekta “Gradimo Dom zajedno” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a sve aktivnosti programa Radio ljeto u gradu podržali su i Ministarstvo kulture RH i Grad Split. Sadržaj teksta odgovornost je Platforme Doma mladih.