Preskočite na glavni sadržaj

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar vezan uz poziv 'Kina kao inovativni centri za lokalne zajednice'

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv 'Kina kao inovativni centri za lokalne zajednice'. Događanje će se odvijati 7. srpnja, s početkom u 10,30 sati.
vrijeme: 07.07.2020. 10,30 h
prijava: 06.07.2020
url: http://mediadesk.hr/
Podsjetimo, nedavno je Europska komisija objavila drugi po redu poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju, s posebnim naglaskom na područjima koja su infrastrukturno deficitarna u pogledu razvoja kinoprikazivačkog i kulturnog sadržaja te koja su snažno pogođena krizom uzrokovanom pandemijom virusa COVID-19. Sredstva predodređena za ovaj poziv iznose ukupno 1,5 milijuna eura.

 

Lokalna kina okupljaju zajednice, unaprjeđuju lokalni kulturni život i imaju važnu ulogu u kontekstu društvene uključenosti. Ona pružaju mogućnost obrazovanja i potiču razvoj lokalnog gospodarstva, što ujedno podrazumijeva dugoročni rast urbanog razvoja. Njihov kulturni, socijalni i ekonomski utjecaj trebao bi se prenamijeniti nakon poremećaja uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19 i posljedičnom krizom. Zahtijevat će se, naime, novi interakcijski instrumenti i inventivni poslovni modeli kako za kinoprikazivače tako i za lokalnu zajednicu vezanu uz kina.

 

Jedan je od ciljeva ovog poziva svakako privlačenje publike u kulturna središta ponudom najboljih europskih audiovizualnih i kulturnih sadržaja poput koncerata, opera, TV serija kao i dugometražnih i kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, filmske baštine te inovativnih sadržaja poput VR-a.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se žele prijaviti na temelju ovog pozivu da najkasnije do 6. srpnja o. g., pošalju svoje kontakte, uključujući e-poštu, kako bi organizatori na vrijeme proslijedili upute za pristup webinaru: martina.petrovic@mediadesk.hr.


Izvor: DKE - Ured MEDIA Hrvatske