najave

Tjedan primijenjenih umjetnosti 2018. – prijave


vrijeme: 11.06.2018. - 17.06.2018.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Varaždin, Vis, Jakovlje

Otvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama i programima u okviru ovogodišnjeg Tjedna primijenjenih umjetnosti koji će se održati od 11. do 17. lipnja 2018. u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Jakovlju i Visu. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta. 

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti sredinom lipnja (od 11. do 17. lipnja)  organizira Tjedan primijenjenih umjetnosti, godišnju manifestaciju pokrenutu 2016. godine sa željom da se rad primijenjenih umjetnika približi najširoj javnosti. Publika posjećuje umjetnike u njihovim ateljeima i radnim prostorima i tako se upoznaje s načinom njihova rada, tehnikama i materijalima kojima se služe. Neki autori priređuju kratka predstavljanja ili radionice za publiku, a drugi predstavljaju šire okruženje u kojem djeluju, suradnike, partnere, te i na taj način rasvjetljuju prirodu svog posla. Svi su programi besplatni no za veći se dio programa zbog ograničenog broja posjetitelja/polaznika potrebno prethodno prijaviti voditelju programa. Prijave su otvorene do ispunjenja mjesta!

Od 11. do 17. lipnja u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Jakovlju i Visu primijenjeni će umjetnici otvoriti svoje ateljee i radne prostore posjetiteljima te predstaviti svoj rad.
 
Program se realizira uz financijsku potporu Grada Zagreba i Grada Rijeke. Dio programa u Rijeci realizira se u partnerstvu s HDLU Rijeka.
 
U programu sudjeluju:

U Zagrebu: Petra Podnarčuk i Zdravka Radić (oblikovanje umjetničkog nakita), Marina Tudjina Badurina (keramika), Željko Koprolčec (fotografija), Ines Zrnc Gregorina (modni dizajn)
 
U Varaždinu i okolici: Danijela Pičuljan (keramika), Suzane Bernat (ilustracija), Carmen Bačura Potočić s Matejom Rusak  i Ivanom Stepan Kauzlarić (litografija), Vesna Pleše i Lila Herceg (ručno tkanje), Sanja Pribić (ilustracija), Margareta Peršić (lutke), Carlos Ignacio Bellante (epoxy nakit), Živko Toplak (Varaždinski građanski vrt). U subotu, 16. lipnja članice ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, staklo i porculan  (Snježana Pokos Vujec, Lidia Kamber Boševski i Danijela Pičuljan) spaliti će veliku keramičku skulpturu u dvorištu palače Sermage – u 19 sati  peć će se otvoriti otvara i publici predstaviti usijana skulptura. Uz svečano otvaranje peći predviđen je atraktivni multimedijalni program i koncert studenata muzičke akademije.
 
U Rijeci i okolici: Boris Roce (keramika), Izabela Peculić Stančić (3D čestitke), Branko Kukurin (Secesija u graditeljskom nasljeđu Grada Kastva, foto-radionica s izložbom); Aleksandar Tomulić (foto radionica Studijski portret), Sunčana Simichen (radionica grafike malih formata), Ana Hrćan Šojat (radionica izrade nakita od recikliranih materijala), Saša Jantolek (dječja radionica izrade skulptura od drveta u Kastvu). U vrijeme trajanja Tjedna, od 11. do  16. lipnja, u Gradskoj knjižnici Rijeka moći će se pogledati izložba skulptura „Držačice ugleda“ autorice Tatjane Kostanjević.
U Jakovlju: Relja Rajković (izrada nakita u bakru)
 
Na otoku Visu: Eta Linčir i Jasmina Merkus (izrada nakita i ukrasnih predmeta od žice i stakla)

Više o svakom programu na http://ulupuh.wixsite.com/tjedanpu (kontakt za prijavu naveden je uz pojedini program).

www.ulupuh.hr

 

(D.H.F., 22.05.2018)