Preskočite na glavni sadržaj

Maja Marković: Zaostatak interijera

Izložba Maje Marković 'Zaostatak interijera' održava se od 30. lipnja do 30. srpnja 2020. u Galeriji Bernardo Bernardi, Zagreb.
vrijeme: 30.06.2020.
mjesto: Galerija Bernardo Bernardi, POU Zagreb
url: http://sivazona.hr/

(...) 'U postavu izložbe "Zaostatak interijera" koja je proizašla iz njenog vizualnog istraživanja zatečenog stanja Bernardijevih korčulanskih interijera, Maji Marković galerija "Bernardo Bernardi" služi kao svojevrsni ready made, obzirom da je smještena u dio zgrade Radničkog narodnog sveučilišta "Moša Pijade" za koju je Bernardi oblikovao ikonički interijer i opremu (1957.-1961). Postojeći mobilijar RANS-a "Moša Pijade" tako dobiva novu upotrebnu, prostornu i značenjsku konfiguraciju u kojoj su korištene i krhotine posuđa koje je umjetnica pronalazila u zapuštenim dijelovima Bernardijevih korčulanskih interijera. Središnji dio instalacije su ispisi fotografija koji su transformirani u trodimenzionalne oblike čime je originalno fotografsko kadriranje prevedeno u skulpturalni medij.
Intermedijalna instalacija Maje Marković otvara ne samo novu perspektivu na ostavštinu Bernarda Bernardija, već i na složenost ljudsko-prostornih odnosa unutar uslužne industrije turizma, koja se upravo u ovo post-pandemijsko doba rekonfigurira na načine koje tek trebamo pojmiti.'

Kustosi Darko Fritz i Sonja Leboš (Siva zona)
 
Opširnije:
http://sivazona.hr/events/zaostatak-interijera