Preskočite na glavni sadržaj

Izložba nagrađenih radova s Trećega međunarodnog studentskog bijenala

Izložba nagrađenih radova s Trećega međunarodnog studentskog bijenala - 'Kako preživjeti ljepotu?' održava se u osječkoj Galeriji Knifer, od 30. lipnja do 13. srpnja 2020.
vrijeme: 30.06.2020.
mjesto: Osijek, Galerija Knifer
url: http://studentbiennial.com/
Otvorenje 30. 6. u 20 sati.

Po treći puta u posljednjih šest godina Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizirala je Međunarodni studentski bijenale. Krajem prošle godine on je održan u prostoru zagrebačke Laube i u tom fascinantnom ambijentu industrijske arhitekture doživio je svoju novu afirmaciju. Podsjetimo, tema najnovijega Bijenala bila je ljepota – kako je stvoriti ali, još važnije, kako je prepoznati u današnjem svijetu prepunom vizualnih fascinacija.

Budući da je već u tradiciji Studentskog bijenala da nagrađene radove predstavi i izvan užega prostora u kojemu je izložba održana, ove godine Bijenale gostuje u gradu iz kojega je i krenulo – u sjajnom novom prostoru Galerije Knifer u centru Osijeka. U sklopu Osječkog ljeta kulture, lokalna publika moći će od 30. lipnja do 13. srpnja vidjeti pet nagrađenih radova studenata pet europskih umjetničkih akademija i pet potpuno medijski različitih radova. S druge strane, radi se o pet radova povezanih jednom ključnom suprotnošću – odnosom forme i specifičnih trenutaka njezina de-formiranja. U svijetu materijalnih užitaka, kreiranje i destrukcija postaju sveobuhvatna metafora ljepote, a koja se pak rastvara i nestaje u medijskom spektaklu svakodnevice.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/267213374556101/