Preskočite na glavni sadržaj

'Filmodrom ljetno kino' bjelovarske udruge DOKUart

Program 'Filmodrom ljetno kino' Udruga DOKUart organizira treću godinu za redom u sklopu manifestacije Bjelovarsko kulturno ljeto, a u sklopu ovogodišnjeg Ljetnog kina na rasporedu je deset filmova sa svih strana svijeta.
vrijeme: 01.07.2020.
mjesto: Bjelovar
url: https://dokuart.hr/filmodrom/
Filmovi koji će se prikazati na velikom platnu u ponešto izmijenjenom okruženju u odnosu na prethodne dvije godine dolaze iz Poljske, Hrvatske, Italije i Danske, Argentine, Irana, Francuske, Belgije i Bugarske, a redom je riječ o filmovima nagrađivanim na najuglednijim svjetskim festivalima.

 

Ljetno kino kreće već u srijedu, 1. srpnja u 21 sat, a program otvara nagrađivani poljski film "Hladni rat", romantična drama nominirana za čak tri Oscara, koja je ponijela i sve najvažnije nagrade u izboru za Europski film godine. Posebna atrakcija bit će i bjelovarska premijera biografskog dokumentarca "Tusta" Andreja Korovljeva u nedjelju 5. srpnja. Film je to koji se bavi likom i djelom legendarnog frontmena pulskog punk-banda "KUD idijoti", prerano preminulog Branka Črnca Tuste. U sklopu programa Filmodrom ljetnog kina prikazat će se ukupno deset filmova, od čega osam igranih i dva dokumentarna, a projekcije će ići u Boho parku srijedom i četvrtkom sve do kraja kolovoza, kada se već tradicionalno program zatvara gostovanjem najsvježijih naslova s Festivala mediteranskog filma Split. Sve projekcije su na rasporedu u 21 sat, ulaz je besplatan, a u slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za neki drugi termin o čemu će publika biti obaviještena putem Facebook stranice Udruge DOKUart.

 

Pokrovitelji ovogodišnjeg Filmodrom ljetnog kina Udruge DOKUart su Grad Bjelovar i Hrvatski audiovizualni centar.