izložba

'Rapa Nui', izložba Jurice Galića Juke


vrijeme: 22.05.2018. - 05.06.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Laval Nugent, Vodnikova 4

U Galerija Laval Nugent u Zagrebu, u utorak 22. svibnja 2018. u 20 sati, otvara se izložba fotografija splitskog fotografa i novinara Jurice Galića Juke pod nazivom 'Rapa Nui'.  
Ciklus „Rapa Nui“ obuhvaća 30 fotografija s ekspedicije po Južnoj Americi, koja je uključila Peru, Boliviju, Čile i Argentinu, od Uskršnjeg otoka pa sve do Patagonije.

'Jurica Galić Juka jedinstvena je pojava na hrvatskoj likovnoj sceni. U svijet umjetnosti i fotografije ušao je tek recentno. Profesionalno od 2014. godine. Talent je otkrio uslijed fotografskog dokumentiranja svojih mnogobrojnih putovanja. Strast za fotografijom je kod njega i proizišla iz strasti za pustolovinama i putovanjima u daleke i egzotične zemlje. Podrijetlom Splićanin, Galić se zagrebačkoj publici ovaj put predstavlja u Galeriji “Laval Nugent” izložbom pod nazivom “Rapa Nui”, koja je rezultat umjetnikovog putovanja po dalekim zemljama Južne Amerike. Fotografije koje će biti izložene na izložbi direktne su Galićeve opservacije prirode i njenih čudnovatih i atraktivnih pojava, ljudi, koji su mu se našli na ruti putovanja te njihovih običaja i raznolikosti. Poseban naglasak moramo staviti na fotografije neobičnosti velikih i nesvakidašnje posebnih kamenih glava Uskršnjeg otoka, tj. Rapa Nuija. Izložba je rezultat putovanja od 35 dana i preko 63.150 prevaljenih kilometara, od Perua i Argentine do Bolivije i Čilea, od neobičnih pejzaža pustinje Atacama i surovosti ledenjaka Patagonije do svjetske atrakcije Machu Picchua ili La Boce. Jurica Galić s nama će ovom prilikom podijeliti svoju radoznalost i opčaranost, a zbog izuzetno visoke kvalitete fotografija i majstorstva fotografiranja mnogi će poželjeti i biti na njegovom mjestu. Svjetlo, intenzitet i kvaliteta boje, kadrovi, sve nam to predočava ove prirodne ljepote u najboljem svjetlu, a o Galiću svjedoče kao o velikom fotografu. Jurica Galić je dosad samostalno izlagao šest puta, sve na temu svojih egzotičnh putovanja. Ovo je sedma njegova samostalna izložba i treća na temu Rapa Nuija.' / Robert Kavazović Horvat, mag. hist. art.

Izložba će trajati do 5.6.2018., a može se pogledati od 14 do 19 h radnim danom, odnosno od 11 do 15 h subotom.

http://www.lavalnugent.com


 

(D.H.F., 18.05.2018)