Preskočite na glavni sadržaj

Najavljen jesenski Festival europske kratke priče

Jednodnevnim programom pod nazivom 'Moj je grad večeras dobio luku' sinoć je, u ljetnom vrtu zagrebačkog Vintage Industrial bara, najavljeno 19. izdanje Festivala europske kratke priče (FEKP), koji će službeno započeti u Rijeci, 4. listopada 2020. 
vrijeme: 04.10.2020.
mjesto: Rijeka, Zagreb
url: https://europeanshortstory.org/

19. izdanje Festivala europske kratke priče, održat će se od 4. - 9. listopada pod geslom Luka različitosti u Rijeci i Zagrebu. Festival će predstaviti probrane međunarodne i domaće autore koji se u svojim djelima bave razlikama i različitima, bilo da tematiziraju rasnu, klasnu ili vjersku, rodnu ili političku različitost. Književnost radničke klase, književnost manjina, tekstove imigranata i izbjeglica, priče koje izrastaju iz glazbe, filma ili stripa domaćoj će publici predstaviti nastupi poznatih autora iz deset zemalja svijeta predvode britanske književne zvijezde Irvine Welsh i (vrlo vjerojatno) Hanif Kureishi, ali i drugi izvrsni pisci – Jennifer Clement, Semezdin Mehmedinović, Eduardo Halfon, Claudia Durastanti, Peter Murphy, Michael Fehr, Mazen Maarouf, Sulaiman Addonia… Osobita će se poslastica dogoditi u Rijeci gdje je ovogodišnji FEKP, uz podršku lokalnog Ureda za kulturu, kao dio projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, obilježen suradnjom s jednim od najznačajnijih svjetskih književnih festivala – Hay Festivalom – predstavljajući projekt Europa 28, kroz nastupe europskih autorica (spisateljica, dramatičarki i redateljica, znanstvenica, poduzetnica i aktivistica…) zastupljenih u antologiji Europa 28 – žene o budućnosti Europe.
 
Uživo i digitalno, u lipnju i listopadu, u Rijeci i Zagrebu, Festival europske kratke priče nastavlja širiti dobre priče i biti dobra priča domaće kulturne scene.