" />
festival, djeca, mladi

5. Festival igračaka u Ivanić-Gradu


vrijeme: 19.05.2018. - 20.05.2018.
mjesto: Ivanić-Grad

5. Festival igračaka će se održati 19. i 20. svibnja u Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu. Kroz dva dana djeca i odrasli će moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, filmskim projekcijama dječje tematike, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama. 

Cilj je ovogodišnjeg festivalskog izdanja, koje će okupiti 50-ak izlagača, podsjetiti roditelje na važnost igranja s djecom.

Organizatori festivala - udruge Tetragon i Tvornica smijeha te TZ Ivanić Grad - u tu su svrhu priredili pet različitih radionica pod nazivom “Mala škola za veliku igru“ na kojima će pedagozi stručno usmjeriti roditelja kako da se igraju sa svojom djecom.

Raspored događanja

 

Želimo naglasiti i ekološki aspekt Festivala. Naime, ivanićgradsko komunalno poduzeće Ivakop, partner Festivala igračaka, u suradnji s njegovim glavnim organizatorom Jadrankom Pongrecom (autorom edukativnih Brick by Brick igračaka), zajedničkim idejama nastoji i kroz zabavne sadržaje podignuti ekološku svijest građana. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju bit će predstavljena nova ekološko-edukativna igra - Kreativni s(m)et, usmjerena na podizanje ekološke svijesti djece i odraslih. Ivakop je u svom igraćem setu priredio otpadni materijal, pribor i brošuru koji bi trebali inspirirati “igrače“ kako se sve načine može kreativno i kvalitetno iskoristiti otpad, jer otpad nije smeće.

 

Svi zainteresirani posjetitelji festivala imaju 40 posto popusta na karte za redovne linije HŽ vlakova do Ivanić-Grada.
 

(R.P.B., 18.05.2018)