" />
projekcija

STIFF On The Road u Varaždinu


vrijeme: 18.05.2018. - 19.05.2018.
mjesto: Varaždin

U iščekivanju petog izdanja STIFF-a (Međunarodnog studentskog filmskog festivala), koji će se održati u Rijeci od 17. do 21. listopada 2018., počinje već tradicionalna turneja, a prva postaja je kino Gaj u Varaždinu, odnosno 7. festival multimedije - MOP Špancirfest, trodnevni festival koji će se odvijati u različitim prostorima u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

Ovogodišnji „STIFF On the Road”  povest će nas kroz povijest festivala fokusirajući se na inovativne i eksperimentalne pristupe kratkom igranom, dokumentarnom i animiranom filmu. Neki od naslova koje ćete imati priliku doživjeti u dva programska bloka -  Otpuštanja i Otkrivanja su: NO'I dokumentarno- eksperimentalna alegorija u stilu Dzige Vertova, belgijske redateljice Aline Margez; vrckava i oslobađajuća animacija Pussy autorice Renate Gąsiorowskae koja je osim brojnih međunarodnih nagrada osvojila i dvije nagrade na prošlogodišnjem STIFF-u te dokumentarni film Emija Buchwalda - Obrazovanje koji na duhoviti način promišlja o (bez)smislu života kroz razgovore djece i njihovih roditelja. Selektorice ovogodišnjeg putujućeg programa su Marta Ban, Sendi Bakotić i Maša Drndić.


Festival podupiru Sveučilište u Rijeci, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Zaklada Kultura nova.

Više...


 

(R.P.B., 18.05.2018)

Tagovi: stiff, varaždin