najave

Međunarodni kulturni centar HGM u Grožnjanu 2018.


vrijeme: 22.05.2018. - 26.10.2018.
mjesto: Grožnjan

Hrvatska glazbena mladež (HGM) i ove godine organizira Međunarodni kulturni centar u Grožnjanu (MKC Grožnjan). Program se održava od svibnja do listopada, a obuhvaća radionice, seminare, ljetne škole, koncerte i dr.

Ove godine, od svibnja do listopada, u programu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održavati će se radionice, seminari i simpoziji iz područja glazbe, plesa, filma, glume, likovne umjetnosti, arhitekture i seminara iz područja civilnog društva (npr. “Ljetna jazz škola”, “Croatia Drum Camp”, Ljetna pijanistička škola).

U okviru ciklusa pod nazivom Grožnjansko glazbeno ljeto održati će se preko 50 koncerata te međunarodni jazz festival.

Programe vode međunarodno istaknuti profesori (poput  Monike Leskovar, Pedje Mužijević, Tezuke Takahara, Ljerke Očić i Katarine Krpan ), a polaznici dolaze iz mnogih zemalja svijeta (poput Japana, SAD-a, Libanona, Švedske…).

Sam MKC Grožnjan ima već 49 godina tradicije, sa 23 tisuće mladih polaznika i njihovih mentora iz 90 zemalja. Sam grad Grožnjan, osim predivne stare arhitekture i prirode ima međunarodno priznat status grada umjetnika.

U Hrvatskoj danas gotovo da nema ni jednog glazbenika koji tijekom svog školovanja i profesionalnog rada barem jedanput nije bio vezan za Kulturni centar u Grožnjanu, dok je i nemali broj onih koji su kao mladi dolazili kao polaznici, a kasnijih godina kao mentori...

Dodatne informacije:
http://www.hgm.hr/groznjan_MKC.htm
http://www.hgm.hr/groznjan_program.htm
http://www.hgm.hr/groznjan.htm


 

(D.H.F., 17.05.2018)

Tagovi: mkc, hgm