Preskočite na glavni sadržaj

'Cirkuska rezidencijalna mreža' - rezultati

'Cirkuska rezidencijalna mreža' će ugostiti 11 projekata suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih formi do kraja 2020. godine. Ovaj projekt je nastao u cilju pružanja potpore cirkuskoj produkciji koja nastaje u lokalnom kontekstu jugoistočne Europe.
vrijeme: 25.06.2020.
url: https://www.facebook.com/cirkuskolektiv
Putem natječaja udruge Cirkus Kolektiv, Cirkorama i ROOM 100 otvorile se svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

 

Na javni poziv za rezidencijalnu i izvedbenu potporu pristiglo je ukupno 21 prijava - od čega 18 rezidencijalnih i 3 izvedbena projekta.

 

Konačno je odabrano ukupno 6 rezidencijalnih projekata i 3 izvedbena, a pri odabiru prijavljenih projekata pozornost je stavljena kvalitetu i inovativnost prijavljenih projekata.

 

U odabiru Cirkus Kolektiv-a, prostor Mala scena Doma mladih Split ugostit će kolektiv Mismo Nismo sa projektom "Ephemeral sculpturing" i grupu Aukos sa projektom "mr'med, crvena bandana i pahuljica".

 

U odabiru udruge Cirkorama, prostor cirkuskog šatora CirkoBalkana u Zagrebu će ugostiti ”Kolektiv u nastajanju” koji čine Anja Mergeduš, Marin Dolfić, Roko Šikić, Bernard Pošta i Maša Borović, sa projektom "Eksperimentalni projekt u nastajanju" i umjetnicu Luciju Romanovu sa projektom "Research and development".


Cirkorama će također ugostiti i 3 izvedbena projekta: umjetnicu Danijelu Zajc sa predstavom "NITI", kolektiv Migracije sa predstavom "MiGracije iz Kroacije" i kolektiv Mismo Nismo sa predstavom "Žonglerski koncert".

 

U odabiru udruge Room 100 , prostor HALA 100 u Splitu će ugostiti kolektiv Tricycle Trauma s projektom "Iskrenje: duodrama za čovjeka i trapez" i umjetnicu Karolinu Šuša sa projektom "Guerilla Broadway".

 

Detaljan raspored rezidencija i izvedbi biti će uskoro objavljen.