" />
festival

3. Festival Inkluzivne Scene u Rijeci


vrijeme: 19.05.2018. - 03.07.2018.
mjesto: Rijeka

Treći po redu Festival Inkluzivne Scene će se ove godine odigrati u tri večeri s međusobnim odmakom od tri tjedna. Prva večer festivala odvija se 19. svibnja, u 19 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku gdje će uz Plesnu grupu Magija, njene goste i suradnike, svoje radove prikazati i Udruga gluhih i nagluhih PGŽ Rijeka, a za kraj nastupati Deaf Band Dlan iz Zagreba.

Druga večer festivala odvija se 10.06. u 19.30 sati također u Hrvatskom kulturnom domu na Sušakukada imamo veliku čast ugostiti naše prve međunarodne goste, pionire inkluzije Candoco Dance Company čije gostovanje ostvarujemo u suradnji sa Hrvatskim institutom za pokret i ples- HIPP kao dio EU projekta Moving Beyond Inclusion.
 
Treću večer festivala zaokružit će IMRC- Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta čija će se riječka premijera novog koreografskog rada prikazati u Dvorani kulture "Joga u svakodnevnom životu", Rijeka, 03.07. u 19.30 sati.
 
Festival Inkluzivne scene je treći po redu festival u Rijeci čijim se programom nastavlja višegodišnji rad u polju inkluzije osoba s invaliditetom u suvremenom plesu i izvedbenoj umjetnosti. Ideja festivala nastala je iz želje i potrebe za uspostavljanjem zajedničke platforme za okupljanje izvedbi na jednom mjestu s ciljem razmjene praksi, iskustava, problema, ideja i utopija, te s ciljem razvoja, širenja i jačanja kazališne publike. Festival je svojevrstan nastavak edukativnih i umjetničkih aktivnosti plesnih / izvedbenih kolektiva i umjetnika.
 
III. festival Inkluzivne scene ove je godine organiziran u tri večeri s međusobnim odmakom od tri tjedna. Uz Plesnu grupu Magija i njene višegodišnje suradnike IMRC (Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta/ Zagreb), Deaf Band Dlan iz Zagreba i Udruge gluhih i nagluhih PGŽ Rijeka, festival u suradnji sa Hrvatskim institutom za pokret i ples ugošćuje svoje prve međunarodne goste, pionire inkluzije u suvremenom plesu - Candoco Dance Company iz Velike Britanije.

Nositelj festivala: Plesna grupa Magija (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka).

Umjetnički voditelji festivala: Gordana Svetopetrić
Producent: Gordana Svetopetrić u suradnji sa Udrugom CDP Rijeka
Asistentice produkcije: Anita Rumac i SanjaJosipović
Pokrovitelj: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture RH(R.P.B., 17.05.2018)