" />
predstava

Premijera baleta 'Mali princ' u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu


vrijeme: 18.05.2018.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9

Balet 'Mali princ' prema književnom djelu Antoinea de Saint-Exhupérya, nova je premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, a premijerno će biti izvedena u petak, 18. svibnja, izvijestili su u četvrtak u tome kazalištu.

Ravnatelj opere osječkog HNK-a Filip Pavišić kazao je na konferenciji za novinare kako je riječ o koprodukciji s Europaballettom iz austrijskog grada St. Pöltena i Odjela za suvremeni ples osječke Glazbene škole Franje Kuhača. U predstavi sudjeluju i  polaznici Baletnog studija osječkog HNK.
 
Predstavnici Europaballetta, koreograf Reiner Feistel i Philipp Preiss naglasili su kako je na ovom "kazališnom čudu" s velikom ljubavlju radilo puno osoba te zahvalili osječkom HNK-u što je došlo do ove suradnje koja je počela prije tri godine posredstvom Austrijskog kulturnog foruma.
 
"Koprodukcija baleta 'Mali princ' dokaz je da je umjetnost najčvršća spona među dušama i narodima", rekao je koreograf Feistel.
 
Voditelj baletnog studija osječkog HNK Vuk Ognjenović objasnio je da je Europaballettu ova koprodukcija iznimno važna. "Njihov grad će 2024. godine biti europski grad kulture i važno im je da imaju suradnju s nacionalnim teatrima, dakle visokim kulturnim institucijama", dodao je Ognjenović.
 
Redatelj predstave je Michael Fichtenbaum, koreografiju je osmislio Reiner Feistel, kostimografiju i scenografiju Stefan Wiel, dok je oblikovatelj rasvjete i video dizajna Philipp Preiss. (Hina)

(R.P.B., 17.05.2018)