Preskočite na glavni sadržaj

Premijerni koncert 'Večer opernih arija' u osječkom HNK

Premijerni koncert "Večer opernih arija" održat će se u dvorištu osječkog Hrvatskog narodnog kazališta u petak, 26. lipnja, najavila je u četvrtak na konferenciji za novinare intendantica Dražena Vrselja. Osim premijere u petak, koncert će biti izveden i u subotu, 27. lipnja, te u nedjelju, 28. lipnja.
vrijeme: 26.06.2020.
mjesto: HNK u Osijeku, dvorište
url: http://www.hnk-osijek.hr/

"Otkako smo 22. svibnja počeli s programom 'Pozornica u dvorištu' u sklopu ciklusa 'COVID-19', ovaj koncert je četvrti premijerni program u sklopu tog ciklusa. Nakon što dugo vremena nismo mogli nastupati pred publikom drago nam je da od kraja svibnja naš HNK radi kao da je vrhunac sezone i imamo uzlaznu liniju produkcija", rekla je Vrselja.

Naglasila je da su za ovaj koncert angažirali vlastite snage te da su solisti članovi opernog ansambla osječkoga kazališta.

Ravnatelj Opere Filip Pavišić najavio je da će biti izvedeno 12 arija iz poznatih opera "La Traviata", "Don Carlos", "Samson i Dalila", "Porgy and Bess", "La bohème", "Turandot", "Nabucco", "Čarobna frula" i "Fedora".

Uz klavirsku pratnju Damira Šenka i Igora Valeria nastupit će solisti Vesna Baljak, Ivana Medić, Katarina Toplek, Sanja Toth, Stefany Findrik, Gordana Kalmar, Damir Fatović, Igor Krišto, Ladislav Vrgoč, Robert Adamček, Dalibor Hanzalek, Karlo Miličević i Berislav Puškarić. (Hina)