Preskočite na glavni sadržaj

Damir Sobota dobitnik Nagrade 'Radoslav Putar'

Damir Sobota iz Zagreba dobitnik je ovogodišnje nagrade  za najboljeg mladog likovnog umjetnika u Hrvatskoj "Radoslav Putar", kojom se 19. godinu zaredom nagrađuju likovni stvaraoci do 40 godina starosti za kvalitetu, hrabrost i inovativnost.
vrijeme: 19.06.2020.
url: http://nagradaputar.institute.hr/

Ove je godine po prvi put ta nagrada  uručena na svečanosti u Splitu u Salonu Galić u organizaciji splitskog ogranka Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) i Instituta za suvremenu umjetnost iz Zagreba

Zahvalivši na priznanju, Sobota je istaknuo kako će mu ono mnogo značiti kao poticaj u budućoj umjetničkoj karijeri.

"Uzbuđen sam i sretan što sam dobio ovu najprestižniju nagradu za mlade umjetnike  u Hrvatskoj i vjerujem da će mi ona biti odskočna daska u budućoj karijeri," rekao je  Sobota.

Predsjednica  Instituta za suvremenu umjetnost Janka Vukmir istaknula je  da se nagrada "Radoslav Putnik" sastoji od  dvomjesečnog  boravka umjetnika  na programu u  Residency  Unlimited u New Yorku.

Objasnila je kako ona omogućava laureatu Soboti produkciju jednog umjetničkog djela  u suradnji s Galerijom "S"  iz Koprivnice, te samostalnu izložbu u Institutu  za  suvremenu umjetnost u Zagrebu kao i sudjelovanje u žiriju  za dodjelu ove nagrade 2021. godine.

Na svečanosti dodjele nagrade u splitskom Salonu Galić istodobno je otvorena i izložba  radova četiri mlada likovna umjetnika koja su se plasirala u finale za dodjelu ovogodišnje nagrade  "Radoslav Putar." Osim laureata u finale su ušli  Dino Bićanić,  Bojan Koštić i Petra Mrša.

Nagrada  "Radoslav Putar" dio je  međunarodne mreže YVAA - Young Visual Artists  Awards. (Hina)